Tajine cu dorada si masline

de Satisfyyourcravings in Peste, 8 Sep 2018 | 3155 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati dorada
  • 2 cepe rosii
  • 2 rosii
  • masline negre si verzi
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • cateva crengute de cimbru proaspat

Pentru sosul Chermoula:

  • 1 legatura patrunjel
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingurita cumin pudra
  • 1 lingurita paprika afumata
  • piper
  • sare
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tajine cu dorada si masline:

Pentru sosul Chermoula, se toaca patrunjelul marunt, se piseaza usturoiul si se amesteca cu restul ingredientelor. 

Se curata dorada daca este nevoie si se unge cu sosul obtinul anterior. Se lasa la marinat 1 ora sau peste noapte, in frigider. 

Intre timp, se taie ceapa julienne, iar rosiile cuburi. 

Se incalzeste putin ulei de masline in vasul de tajine (sau o tigaie cu fund dublu si capac) si se caleste ceapa la foc mic pana cand se inmoaie, apoi se adauga rosiile, sare, dorada si de jur imprejur, maslinele. Se stropesc toate cu sucul de lamaie si putina apa. Se asaza crengutele de cimbru deasupra.

Se acopera cu capacul si se gatesc la foc mic 30 de minute sau pana cand carnea este gatita. In ultimele cateva minute, se indeparteaza capacul si se mai lasa pana cand sosul s-a mai redus.

Se servesc imediat cu felii de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tajine cu dorada si masline" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de somn la ceaun