Tarta cu crema ganache si dulceata de portocale amare

de gugugh in Prajituri, 26 Oct 2010 | 3413 vizualizari

 

Un gust rafinat ...

 

INGREDIENTE

  • Aluat tarta:
  • 175 gr faina,
  • 50 gr unt,
  • 50 gr margarina
  • 2 lingurite zahar,
  • 1 ou,
  • 3-4 linguri apa rece.
  • Umplutura:
  • 1/2 borcan dulceata de portocale amare
  • 4 ciocolate amaruie Primola,
  • 800 ml frisca lichida.
  • Ornare: eu am folosit pasta de martipan, dar e optionala si la alegere ornarea
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema ganache si dulceata de portocale amare:

Blatul:

Faina, untul, margarina, se omogenizeaza bine, dar fara sa se insiste prea mult, apoi se adauga zaharul si oul. La sfarsit adaugam apa rece si se framanta aluatul pana devine o bila legata, daca mai e nevoie se mai adauga apa rece cu lingura esalonat. apoi se pune coca intr.o folie trasparenta si se da la rece pt o ora.

Crema ganache se prepara astfel: rupem bucati ciocolata in frisca lichida si o punem pe foc mic amestecand continuu pana se topeste ciocolata. dupa ce s.a racit o bagam la frigider o noapte intreaga. a doua zi o mixam pana devine o crema consistenta. e delicioasa si usor de facut.

Dupa o ora scoatem aluatul de la rece si il intindem cu facaletul apoi punem aluatul in forma de tarta , facem cateva gauri cu o furculita ca sa nu se umfle prea tare, punem in tava de tarta, deasupra aluatul asezat frumos o hartie de copt si punem boabe de fasole sau orez ca sa ramana acea forma de tarta cand e gata coapta.

Se coace in cuptorul preincalzit. Cand e gata coapta se lasa la racit si apoi se trece la asamblare: se pune un strat subtire de dulceata de portocale apoi se intinde crema ganache . se orneaza dupa preferinta.

Aceasta tarta am mancat.o ff des in Franta , e delicioasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema ganache si dulceata de portocale amare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Brownies Cappucino