Tarta cu linte rosie

de Ela68 in Mancaruri de legume, 19 Mar 2019 | 3178 vizualizari

 

Nu sunt multe de spus, pentru cei care vor sa manance sanatos, las o reteta simpla, gustoasa si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa medie tocata marunt
  • 3 catei de usturoi maruntiti
  • 1 tulpina telina apio tocata fin
  • 2 morcovi medii cubulete
  • 1 lingurita pudra de curry
  • 180 gr linte rosie
  • 600 ml stock de legume
  • 250 gr cartof dulce, cubulete
  • 50 gr mazare congelata
  • sare, piper
  • 3 oua medii
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu linte rosie:

1. Intr-un vas de doi litri puneti la calit cu o lingura de ulei ceapa, usturoiul, telina apio si morcovii. Lasati la calit 10 minute, apoi adaugati pudra de curry si mai gatiti inca un minut.
2. Adaugati lintea si stock-ul de legume si lasati sa fiarba la foc mic 20 de minute pana ce legumele si lintea sunt fierte.
3. Separat, intr-o tigaie, adaugati o lingura de ulei si caliti cubuletele de cartof dulce pana incep sa se inmoaie.
4. La final, amestecati toate ingredientele, adaugati mazarea si ouale batute, potriviti de sare, omogenizati si asezati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coaceti 30-40 minute la 180 de grade pana ce se formeaza o crusta aurie. Cand s-a racit, taiati in patrate cu dimensiunea dorita.

TIPS-URI

1

Marimea tavii : 25 cm x 20 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu linte rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rahela Velicu 1

19.03.2019, 22:06

Rocsi 1

20.03.2019, 19:58

Imi place cum arata si ca este plina de culoare!

dantes 1

24.03.2019, 09:12

Buna!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tartă cu brânză şi legume