Tarte cu peste

de cristina1985 in Peste, 21 Feb 2019 | 2824 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 125 g unt
  • 250 g faina
  • 1 galbenus
  • 50 ml apa rece
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • sare
  • Umplutura:
  • 3 oua
  • 80 g cascaval
  • 150 g smantana
  • 2 fire ceapa verde
  • sare
  • piper
  • 400 g cod congelat (sau alt peste,fara oase)
  • 40 g cascaval (deasupra)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu peste:

Codul se lasa la dezghetat. Eu l-am gatit mai dietetic,l-am fiert intr-o tigaie,cu putina apa  ,sare si am pus capac.A durat 50 minute,fara sa-l intorc.(se mai poate adauga apa, daca trebuie). Se lasa la racit,pentru a se intari. Apoi, l-am prajit in putin ulei de cocos (fara miros si gust) sau puteti folosi alt ulei.Nu s-a rumenit,dar ii da un pic de gust. S-ar putea sa se desfaca in bucatele, prin prajire, dar nu e o problema pentru ca oricum trebuie taiat ,pentru tarte.Se lasa la racit.

Aluatul :Untul rece se amesteca cu faina, pana rezulta un aluat nisipos. Apoi se adauga galbenusul, sare,praf de copt si apa (treptat). Se framanta , pana rezulta un aluat moale.Se tine la frigider 30 minute.

Umplutura:se amesteca ouale, cu cascavalul ras fin, smantana, ceapa verde taiata, sare ,piper.

Se decupeaza din aluat, cerculete,care se aseaza in formele de tarte ( cu diametru de 9 cm),cu hartie de copt .Se pun bucatele de peste, umplutura si deasupra restul de cascaval ras fin.Se coc in cuptorul preincalzit,cam 35-40 minute,sau pana sunt gata.Oricum, trebuie sa verificati dupa 20-25 minute (depinde de cuptor).Mi-au iesit 20 de tarte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de peste