Tiramisu reţetă reinterpretata

de alldayspice in Prajituri, 30 Sep 2013 | 2948 vizualizari

 

Fin, cu o aroma intensa de cafea...sunt speciale! - Tiramisu reţetă reinterpretata

 

INGREDIENTE

  • Pentru cupcakes:
  • 90 g unt
  • 50 g zahar obisnuit
  • 50 g zahar brun
  • 2 oua
  • 130 g faina
  • 50 g iaurt (5% grasime)
  • vanilie (optional)
  • 1 lingura ness granulat
  • 2 linguri apa calda
  • 5 biscuiti amaretti
  • Pentru sirop de cafea:
  • 80 ml apa
  • 80 g zahar obisnuit
  • 1 lingura ness granulat
  • Pentru frosting:
  • 300 g mascarpone
  • 4 biscuiti amaretti
  • 1 lingurita zahar pudra
  • sirop de cafea
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă reinterpretata:

Tiramisu reţetă reinterpretata

La prima vedere sunt multe ingrediente, pare a fi mult de munca, dar va asigur ca nu e asa. :) Pregatim o tava in care punem forme pentru briose din silicon/hartie. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius. Pregatim si cantarim toate ingredientele pentru a le avea la indemana si sa nu "alergam" dupa ele prin bucatarie.

Intr-un bol punem untul, zaharul si le mixam pana obtinem o spuma. Adaugam ouale si faina, dar alternativ (1 ou/faina, 1 ou/ faina). Mixam. Punem nessul dizolvat in apa, vanilie, iaurt si biscuitii sfaramati. Mixam.

Punem tot acest mix obtinut in formele de briose, si dupa cum stim le umplem doar pe 3/4. Dam la cuptor pentru 15-20 minute iar la jumatatea timpului intoarcem tava. 

Cand sunt gata le scoatem pe un gratar si le lasam la racit complet.

Cat se coc/racesc cupcake-urile, pregatim siropul si frostingul.

Intr-o oala punem apa, zaharul si nessul. dupa ce zaharul s-a dizolvat fierbem timp de 2-3 minute. Lasam la racit.

Branza mascarpone o punem intr-un bol, adaugam o lingurita zahar pudra, biscuitii sfaramati si sirop de cafea racit (2-3 linguri). Omogenizam bine.

Pentru decor primul pas este sa punem putin sirop pe cupcake-uri si apoi cu ajutorul unui pos, punem frostingul pe deasupra. In acest stadiu putem razui putina ciocolata ori decoram cu cacao.

Au un gust aromat, sunt moi, pufoase...delicioase! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă reinterpretata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose