Tocanita cu naut

de madi_marin in Mancaruri de legume, 17 Ian 2022 | 5362 vizualizari

 

Mâncarică gustoasă și rapidă!
 

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapă
  • 1 morcov mic
  • 1 dovlecel mic
  • 1 conservă de 420 g năut
  • 2 cartofi
  • 1 bucățică de țelină
  • 1 cățel de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • 100 ml smântână de gătit
  • 25 ml vin roșu
  • 1 lingură pastă de toamte
  • 1 cană de supă de legume ( + extra dacă mai e nevoie)
  • sare
  • piper
  • mărar
  • pudră de chimen
  • zeamă de lămâie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu naut:

Se călesc pentru câteva minute în cele 3 linguri de ulei ceapa și usturoiul tocate mărunt, morcovul și țelina tocate cubulețe.

Se adaugă jumătate de cană de supă și vinul și se fierb 10 minute cu capacul pus .

Se adaugă cartofii tăiați cubulețe și se pune și restul de supă.

Fierbem din nou cu capac pentru 15 minute (mai punem un pic de supă dacă mai e nevoie), după care adăugăm cubulețele de dovlecel și năutul cu tot cu zeama din conservă .

Lăsăm totul la foc mic până ce legumele sunt fierte, apoi adăugăm pasta de tomate, smântâna de gătit, chimenul, câteva picături de zeamă de lămâie și potrivim gustul cu  sare și piper .

Se dă vasul deoparte de pe foc și se adaugă mărar proaspăt tocat.

Se poate servi cu felii de pâine prăjită pe care le-am stropit înainte de dat la cuptor cu ulei amestecat cu condimentele preferate .

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu naut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia

ieri la 23:04

Bomboane din biscuiți - Un desert delicios al copilăriei

ieri la 15:34

Franzela de casa reteta de paine simpla si pufoasa

pe 19.05 la 10:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de naut cu cartofi si praz