Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi

de laura_n in Mancaruri de legume, 25 Iun 2018 | 13231 vizualizari

 

Ador ciupercile de padure, imi plac si ori de cate ori am ocazia, le savurez cu mare pofta in preparate diverse.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg galbiori
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • usturoi
  • ulei
  • 400 gr smantana
  • 150 - 200 ml apa
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi:

Se spala galbiorii, se lasa la scurs. Ideal ar fi sa se curete cu o perie.

Daca sunt micuti, se lasa intregi, daca sunt mai mari, se taie.
Se calesc in putin ulei, o ceapa, cativa catei presati de usturoi, un morcov ras. Se adauga galbiorii, se lasa sa se rumeneasca putin si sa inceapa sa lase zeama.

Se adauga 400 ml de smantana grasa, eventual si o canita cu apa. Se potriveste gustul cu sare, piper. Se lasa pe foc pana scade zeama. Se opreste focul, se presara putin usturoi tocat, patrunjel verde tocat marunt si se acopera totul timp de 10 minute, cat rasturnati si mamaliguta fierbinte pe un platou de lemn. 
Pofta buna! 😋😋

TIPS-URI

1

alegeti smantana grasa

2

lasati sa scada sosul de smantana, la final presarati usturoi si patrunjel

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

dantes 1

26.06.2018, 16:13

Buna!

-Licurici- 1

12.07.2018, 13:19

Imi place mult!

Panacris 1

05.10.2020, 20:19

Hmm, de probat si reteta ta!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de ciuperci pleurotus cu smantana lichida