Tocanita de pui cu oregano

de mihaelar63 in Retete Delikat, 11 Aug 2018 | 2342 vizualizari

 

 "Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale". Noile condimente de la Delikat sunt o adevarata comoara, gasesti pentru fiecare preparat un condiment sau ierburi de testat. De acesta data am folosit oregano la tocanita de pui.  As zice ca este un fel de papricas cu oregano!  Oregano turcesc este adus direct din țările de origine, cu tradiție și cea mai potrivită climă pentru a garanta gustul autentic și aroma intensă a fiecărei mese.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pui de casa
  • 1/2 boia iute de ardei Delikat
  • 1 lingura oregano turcesc Delikat
  • 3 cepe verzi
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri faina alba
  • 1 varf pudra turmeric
  • 1pahar lapte
  • 1 pahar smantana
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • sare de Himalaya
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu oregano:

  1. Carnea de pui portionata se curata si se spala bine.
  2. Puneti carnea de pui la fiert cu 1 l apa. Sarati. Fierbeti 15 minute.
  3. Ceapa verde se curata si se taie rondele.
  4. Caliti usor ceapa in ulei.
  5. Adaugati boia iute spaniola de la Delikat si caliti impreuna cu cele doua linguri de faina.
  6. Adaugati usor lapte. Se va forma un sos.
  7. Transferati puiul in sosul cu lapte si condimentati cu oregano turcesc de la Delikat.
  8. Diluati sosul cu zeama in care a fiert puiul.
  9. Fierbeti inca 15 minute la foc mic, avand grija ca sosul sa nu scada prea tare si sa se prinda de fundul cratitei.
  10. Daca este necesar, mai adaugati zeama de pui.
  11. Incercati daca carnea este fiarta.
  12. Omogenizati in smantana de turmeric.
  13. Smantana o amestecati cu sos cald din tocanita.
  14. Omogenizati smantana diluata in restul tocanitei.
  15. Gustati si sarati / condimentati daca este nevoie.
  16. La servire, adaugati patrunjel verde tocat.

                                      Sa aveti pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Pudra de turmeric este benefica pentru sanatate. In plus da o culoare placuta galbuie preparatului.

2

Am folosit pentru prezentare una dintre farfuriile mostenite de la bunica [ zona Salajului ].

3

Serviti tocanita cu garnitura de mamaliguta, paste fainoase sau orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu oregano" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pastrama de porc la cuptor