TOCANITA OSPATARULUI -CU MAMALIGUTA

de mihaelar63 in Vita, 17 Ian 2016 | 10676 vizualizari

 

 Asa este o tocanita facut de ospatar sau pentru ospatar . Simpla de preparat ca nu aveai timp sa stai langa ea . Bucatarul punea carnea , ospatarul aducea ceva de baut si ,, se respectau '' cu ce era mai bun :D 
  Eu am preparat-o ca o cina pentru doi  cu carne proaspata de vitel : simpla si savuroasa .
Am folosit  pentru preparare  tigaia Tefal WoK - preferata mea .
Dedic aceasta tocanita  tuturor fostilor mei colegi si tuturor ospatarilor si bucatarilor !!!
M-am inspirat pentru reteta de aici : http://www.restaurantedelux.ro/tocanita-ospatarului.html

 

INGREDIENTE

  • 400 gr carne vitel -taiata bucati
  • 1 ceapa tocata
  • 4 catei usturoi tocati
  • 2 linguri ulei
  • 1 pahar de vin rosu
  • 1 lingurita boia rosie de ardei
  • 1 crenguta de cimbrisor
  • 1 crenguta busuioc
  • 1/2 lingurita cimbru maruntit
  • 1 ardei iute verde
  • sare
  • piper
  • mamaliguta
  • muraturi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TOCANITA OSPATARULUI -CU MAMALIGUTA:

  1. Sotati usor ceapa  in ulei , presarati boiaua si amestecati totul cu bucatile de carne .
  2. Adugati vinul , condimentati cu sare , piper .
  3. Adugati  cimbrul , cimbrisorul si busuiocul .
  4. Fierbeti sub capac  pana cand carne este moale si se formeaza un sos usor legat . Daca este nevoie adugati din cand in cand putina apa .
  5. La sfarsit gustati si condimentati daca mai este nevoie . u prefer in loc de piper ardeiul iute care da si culoare preparatului .
  6. Serviti tocanita ospatarului cu mamaliguta fierbinte si muraturi .

TIPS-URI

1

Bineinteles ca ospatarul are langa mancare si un pahar de vin . De preferinta rosu :D

Daca ti-a placut reteta noastra "TOCANITA OSPATARULUI -CU MAMALIGUTA" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Rocsi 1

18.01.2016, 19:33

Asa tocanita sa tot mananci. Daca mai pui si un colt de paine calda, facuta in casa...mmmm

miki_a 1

21.01.2016, 00:44

Suna bine dar arata si mai bine!!!!!

Panacris 1

24.03.2016, 08:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de vitel cu ciuperci si pastai