Ton la gratar

de oanapl in Ton, 12 Dec 2021 | 7621 vizualizari

 

Vă invit să încercați și voi acest preparat deoarece este delicios. Pentru a obține o carne fragedă și suculentă, nu trebuie să lăsați carnea mai mult de 2-3 minute pe fiecare parte.
Nu se sărează, deoarece am observat că tonul este sărat. Presupun că a fost ținut în saramură pentru a se păstra mai bine. E a doua oară când achiziționez de la Metro și de fiecare dată a ieșit puțin mai sărat, deoarece nu știam că este deja sărat. Cel mai bine e să-l țineți puțin în apă, pentru a scoate sarea din el.
Eu am supus la vot și gașca mea a vrut cartofi gătiți la friteuza cu aer cald. Mie mi se părea mai potrivită o garnitură de legume, dar m-am supus majorității.

 

INGREDIENTE

  • 750g ton
  • Ulei de măsline
  • Mix de condimente pentru grătar
  • 10 cartofi
  • Sare
  • Roșii cherry
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ton la gratar:

Bucata de ton se spală, se usucă bine cu un prosop absorbant, se taie în 2 felii groase de 2 cm, se unge cu ulei de măsline și condimentează. Eu am folosit un mix de condimente pentru marinare uscată, care conține pudră de zmeură, muștar, piper și cimbrișor. 
Se lasă la marinat minim 30 de minute.
Între timp pregătiți garnitura.

Când garnitura e aproape gata, se pune tonul pe grătarul bine încins și uns cu ulei. Se prăjește tonul câte 2.5 minute pe fiecare parte.

Veți observa că în interior carnea rămâne rozalie, dar aceasta îi dă suculența.
Se servește tonul cu zeamă de lămâie proaspăt stoarsă alături de cartofi și roșii cherry sau legumele preferate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ton la gratar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

oanapl 1

13.12.2021, 21:46

Mă bucur că vă place! Vă mulțumesc pentru aprecieri!

Rocsi 1

13.12.2021, 22:10

Pentru mine o portie de cartofi!

oanapl 1

14.12.2021, 11:38

Cu drag te servesc Rocsi!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ton la gratar cu legume si spanac in aburi