Tort Boema

de T I M E A in Torturi, 12 Iul 2012 | 37772 vizualizari

 

Un tort aniversar facut cu drag unei prietene.
Tortul are la baza reteta de la prajitura Boema
Singurul lucru ce il are in plus este bordura de ciocolata, care de altfel a dat tortului un look de sarbatoare.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • - 4 oua
  • - 8 linguri zahar
  • - 8 linguri faina
  • - 2 linguri cacao
  • - un varf de sare
  • - 3 linguri apa
  • Pentru sirop:
  • -2 linguri zahar
  • - 100 ml apa
  • Pentru crema:
  • - 1 ou
  • - 5 linguri zahar
  • - 70 gr unt
  • - 3 lingurite ness
  • - 2 lingurite cappuccino
  • - 300 ml frisca
  • Pentru ornat:
  • - 200 ml frisca
  • - 100 gr ciocolata cu cafea
  • Glazura de ciocolata
  • - 50 gr ciocolata
  • - 2 lingurite de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Boema:

Pregatim mai intai blatul in felul urmator: batem albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam apoi zaharul mixand in continuare. Adaugam galbenusurile si apa apoi incorporam faina amestecata cu cacao, folosind o spatula.



Turnam intr-o tava tapeta cu hartie de copt sau folie de Al. si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 25-30 min. (tava de 26 cm)



In timp ce avem blatul la cuptor pregatim prima parte a cremei: amestecam oul, zaharul, prafurile de cafea si untul si punem pe foc mic amestecand pana se topeste zaharul si fierbe. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.



Scoatem blatul din tava si lasam la racit.



Pregatim siropul: caramelizam zaharul peste care turnam apoi apa rece si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.



Terminam si crema: batem spuma cele 300 ml frisca in care adaugam apoi crema fluida de mai sus. Mixam inca 3-4 minute.



Punem blatul pe o farfurie si asezam in jurul lui inelul detasabil de la tava rotunda.



Insiropam blatul si punem crema. Nivelam frumos.



Batem cele 200 ml frisca ramasa si intindem frumos peste crema.



Radem deasupra ciocolata si dam la frigider minim 2 ore.



Scoatem din frigider si indepartam cu grija inelul metalic.



Pregatim glazura in felul urmator: topim pe baie de aburi ciocolata amestecata cu untul la temperatura camerei.



Lasam cateva minute sa se raceasca apoi turnam glzaura intr-o punguta si ornam marginea tortului de jur imprejur cu ciocolata,  lasand sa curga pe margini in jos.



Dam din nou la frigider si lasam cateva ore sau peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Boema" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Victoria