Tort cu cafea

de _Alina_ in Torturi, 30 Ian 2014 | 4282 vizualizari

 

Inspiratia acestui tort a venit de la iubirea neconditionata pe ca i-o port cafelei. :))
Stateam in dubii daca sa va spun reteta sa nu datorita faptului ca e cam ""ciufulit" la aspect, dar la ce gust are am zis c-ar fi pacat sa nu v-o impartasesc.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua mari (L)
  • 200 g zahar tos
  • 60 g faina
  • 40 g cacao
  • 15 g cafea naturala macinata (1 lg cu varf)
  • 3 lg ulei de floarea soarelui
  • 1 praf de sare
  • Crema de cappuccino:
  • 800 g smanatana pentru frisca (30 % grasime)
  • 2 lg zahar tos
  • 5 plicuri cappuccino
  • 4 plicuri intaritor frisca
  • Sirop:
  • 100 ml cafea tare
  • 30 ml apa
  • 1 lg zahar
  • Decor
  • cacao
  • boabe de cafea
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cafea:

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade celsius.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Batem galbenusurile cu 60 g zahar, pana cand se deschid la culoare si cresc in volum.

4. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam restul de zahar si mixam pana cand acesta se dizolva iar spuma formata este tare.

5. Turnam galbenusurile batute in albusuri si amestecam cu o spatula, de sus in jos, cu cat mai putine miscari. 

6.  Cernem in compozitie faina amestecata cu cacao in trei transe amestecand usor cu spatula/lingura.

7. Punem cafeaua si omogenizam.

8. Repartizam compozitia in 3 tavi (17 cm diametru) tapetate cu hartie de  copt si introducem in cuptor pentru 35 min, sau pana cand trece testul scobitorii.

9. Dupa ce s-au copt scoatem blaturile la racit pe un gratar.  

Crema:

Amestecam smanatana pentru frisca cu cappuccino si cu inaritorul de frisca si mixam pana cand aceasta creste in volum si devine ferma. 

!!!!Preparati crema in doua transe, jumatate cand asamblati tortul si cealalta jumatate cand il scoateti din frigider pentru a-l finisa.


Sirop:
Amestecam cafeaua cu apa si cu zaharul si fierbem 2 minute.     

Asamblare:  

1. Punem primul blat, insiropam, asteptam 5 minute, punem 200 g crema de cappuccino, al doilea blat, insiropam, asteptam cateva minute, inca 200 g crema si ultimul blat pe care il vom insiropa. Bagam tortul la frigider pentru cel putin 2 ore. 2. Pregatim a doua parte de crema, scoatem tortul de la frigider si il imbracam cu ea. Pudram cu cacao si punem din loc in loc boabe de cafea, apoi bagam la frigider pentru minim 2 ore.  

P.S.
 Eu folosesc cafea naturala in blat pentru un plus de aroma si de textura, dar daca nu va place o puteti inlocui cu cafea solubila.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (17)

Rocsi 1

30.01.2014, 20:43

Mie mi-ai oprit doua lingurite cu tort?

_Alina_ 1

04.02.2014, 12:15

Rocsy, nici eu nu l-am vazut prea bine. Am apucat sa mananc doar o felie subtirica.

_Alina_ 1

04.02.2014, 12:16

Va multumesc, dragilor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ness