Tort cu ciocolata, rom si stafide (by Oana)

de Adinacarla in Torturi, 27 Ian 2010 | 9739 vizualizari

 

Mi-a placut enorm tortul asta si va ocupa locul principal printre toate dulciurile facute de mine pana acum.
Multumesc Oana http://www.bucataras.ro/retete/45/tort_cu_ciocolata_rom_si_stafide.html

 

INGREDIENTE

   Blat :
  • 9 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala
       Crema:
  • 700 ml smantana  LaDorna la galetuta
  • 2 ciocolate amarui si jumatate ciocolata cu lapte (am avut Kandia)
  • o filola esenta de rom
  • un intaritor de frisca
  • Stafide si esenta de rom
        Sirop :
  • o cana cu apa
  • 2 pliculete zahar vanilat cu rom
  • esenta de rom de la stafide
        Decor:
  • o ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata, rom si stafide (by Oana):

Blatul se face din 9 oua, 9 linguri de zahar, 9 linguri de faina, praf de copt si coaja rasa de la o portocala.

Crema se face prima si se lasa la rece pana la asamblarea tortului. Smantana se pune la foc si cand este calda bine se toarna peste ciocolata rupta bucati, se amesteca bine si se lasa la rece. Dupa cateva ore sa bate bine cu mixerul, se adauga esenta de rom si pliculetul de intaritor. Se intaraseste si iese super, apoi se lasa la rece.

Stafidele, cam o mana mare, se spala cu apa rece si apoi se rastoarna intr-un bol cu apa clocotita si se lasa acolo pana se raceste apa. Se scurg si se spala iar, apoi se adauga peste ele o sticluta de esenta de rom si se lasa vreo ora.

Siropul: se fierbe o cana cu apa, se adauga 2 pliculete de zahar vanilat cu rom si se lasa apoi la racit. La final se adauga romul din stafide, se scurg bine de tot si cu acest sirop se vor insiropa blaturile.

Pentru asamblare, am taiat blatul in 3 parti egale, le-am insiropat bine cu tot siropul, am pus pe fiecare blat cate 4 linguri pline cu crema, am presarat stafide si apoi am imbracat tortul in crema. Am scos figurinele de ciocolata si l-am decorat cum m-am priceput

 

Pentru decor am topit 100 g ciocolata alba si am modelat din ea litere pe care le-am ajezat pe o bucata de hartie de copt si am bagat la congelator dupa ce s-au inatrit le-am asezat pe tort.

TIPS-URI

1

Am facut un blat de tort simplu din 9 oua ...data viitoare am sa fac si pandspanul cu suc de portocale din reteta Oanei.

2

Nu am gasit samantana lichida...asa ca am folosit un la cutie tot LaDorna .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata, rom si stafide (by Oana)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Oana 1

27.01.2010, 21:52

Ma bucur ca ti-a placut tortul, dar musai sa faci pandispanul cu suc de portocale

LLAAVVIINNIIAA 1

27.01.2010, 22:49

Sa incerci sa pui stafidele de la inceput in rom . Vor avea un gust mai pronuntat, pentru ca se vor hidrata de la inceput cu esenta de rom.
Numai bine!

Adinacarla 1

27.01.2010, 23:21

Oana am sa incerc sigur si pandispanu cu suc de portocale.
LLAAVVIINNIIAA multumesc pentru idee.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort keto cu ciocolata si sirop de artar