Tort cu crema de capsuni

de gaby_gabytza in Torturi, 24 Mar 2013 | 3890 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat alb
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 120 g faina
  • esenta vanilie
  • 1/2 praf de copt
  • Blat maro
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 2 linguri cacao
  • esenta rom
  • 1/2 praf de copt
  • Crema de capsuni
  • 200 ml frisca
  • 200 g capsuni
  • 100 g crema de branza
  • Decor
  • 1 ciocolata amaruie
  • 100 g frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de capsuni:

Blatul alb - Mixam ouale cu praful de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul. Faina o amestecam cu 1/2 praf de copt. Adaugam peste compozitia de ou si vanilie si omogenizam cu o lingura. Turnam compozitia in tava si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea

Blatul maro-Il facem la fel ca blatul alb numai ca amestecam faina cu cacaoa si 1/2 praf de copt. Lasam sa se raceasca

Crema- mixam frisca bine (daca vrem mai dulce putem adauga zahar). Capsunile (am avut la congelator) le pasam si le adaugam peste frisca. Adaugam crema de branza si omogenizam.

Asamblare (m-am inspirat de la Dia) Pregatim o tava de cozonac tapetata cu folie de aluminiu. Din blatul alb taiem 2 feli pentru fund si pentru capac taiem felii mai late. Din blatul maro taiem felii pentru partile laterale. Asezam in tava feliile albe pe fundul tavii si pe lateral feliile maro si adaugam 1/2 crema si fasii de blat maro. Adaugam restul de crema si deasupra capacul din felii albe. Dam la rece 2 ore.

Dupa care am rasturnat pe un platou. Am uns cu frisca si deasupra am pus ciocolata topita. Dam iar la frigider 30 minute

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni fara lapte