Tort cu Finetti si visine

de andreea_nagy in Torturi, 31 Mar 2014 | 7537 vizualizari

 

Este un tort delicios si fin ! L-am facut in acest weekend , pt. ziua fratelui meu :)

Am facut pt. acest tort blatul de la prajitura Felie de lapte pt. ca imi place fff mult si ies toate egale si sunt ff pufoase datorita grisului care se adauga in compozitie .

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt. 2 foi :
  • 8 oua
  • 160g zahar
  • 40 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 4 linguri miere
  • 4 linguri gris
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri cacao
  • 1 praf copt
  • 2 plic zahar vanilat
  • Crema :
  • 700 ml frisca lichida
  • 1 kg finetti cu alune simplu ( sau 900 g , cam cat are o galetuta ) , nu si cu cioco alba
  • visinele din 2 compoturi mari ( siropul de la compoturi se va folosi la insiropatul blaturilor )
  • Decor :
  • 200 ml frisca
  • cateva visine din compot , care se dau prin zahar
  • optional bombonele decor
  • Glazura :
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu Finetti si visine:

Blaturi :

Se separa albusurile de galbenusuri . Galbenusurile se mixeaza cu zaharul , mierea si zaharul vanilat . Faina se amesteca cu grisul , cacaoa si praful de copt si se incorporeaza in amestecul de galbenusuri , apoi se adauga uleiul si laptele si compozitia astfel obtinuta se amesteca cu albusurile batute spuma . Amestecul obtinut se imparte in 2 si se coc 2 blaturi  , aproximativ 15 min pt. fiecare la 175 - 180 grade , in tava tapetata cu hartie de copt .

Astfel se mai prepara o compozitie pt. a se mai coace inca 2 foi .

Crema :

Visinele se scurg bine si li se scot samburii ( asta daca nu gasiti visine fara samburi in compot ) .

Se bate frisca bine si apoi se amesteca cu finetti, cu mixerul . Dupa ce s-a incorporat bine finetti in frisca , adaugam visinele si amestecam cu o lingura .

Asamblare :

Din crema se iau cam 2 linguri mari pt. lateralele tortului; restul se imparte in 3 .

Se ia un blat , se insiropeaza cu sirop de la compotul de visine apoi se pune o parte din crema , se pune urmatorul blat , se insiropeaza , apoi a doua parte de crema , punem al treilea blat , il insiropam  si punem ultima parte de crema si apoi ultimul blat pe care il insiropam . Ungem tortul pe margini cu crema si preparam glazura : ciocolata o rupem bucatele , o punem intr-un vas cu frisca si untul si le topim ( fie pe foc , fie la microunde ), apoi glazura o turnam peste tort si o intindem frumos . 

Cei 200 ml frisca se bat si se decoreaza tortul dupa preferinte !


TIPS-URI

1

Eu am folosit tava mare , dimensiuni cam la fel ca si cea de aragaz.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu Finetti si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Coffe Chocolate