Tort cu nuca de cocos

de Oana in Dulciuri, 29 Dec 2016 | 7165 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 70 gr unt nesarat
  • 200 gr zahar
  • 2 lingurite vanilie
  • 80 ml ulei
  • 3 galbenusuri
  • 2 oua
  • 80 ml lapte batut
  • 120 ml smantana lichida pentru frisca
  • 200 gr faina
  • 8 gr praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 800 gr crema de branza
  • 150 gr zahar pudra
  • 50 gr unt moale
  • 2 lingurite vanilie
  • 50 gr nuca de cocos
  • nuca de cocos proaspata rasa pentru décor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca de cocos:

  1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Pregateste o tava detasabila de tort de 23 cm, unge-o cu ulei si pune o foaie de copt ca sa nu se lipeasca blatul

  2. Mixeaza untul moale 2 minute pana devine pufos si apoi adauga zaharul. Adauga vanilia si uleiul si mixeaza in continuare

  3. Urmeaza cate un galbenus de ou, apoi cate un ou intreg

  4. Amesteca faina cu sarea si praful de copt si pune jumatate in compozitie. Mixeaza usor, adauga jumatate din laptele batut, iar faina si restul de lapte batut

  5. Separat, mixeaza smantana pentru frisca, rece, pana se intareste si adaug-o treptat in compozitia de aluat. Amesteca usor cu o spatula de jos in sus.

  6. Pune aluatul in forma de tort si coace-l cam 40 de minute. Verifica cu o scobitoare daca este facut.

  7. Scoate blatul din cuptor si lasa-l 10 minute, apoi desfa forma si lasa-l pe un gratar sa se raceasca de tot

  8. Intre timp, prepara crema. Mixeaza crema de branza cu untul moale, apoi adauga zaharul si vanilia. La final, incorporeaza nuca de cocos

  9. Taie blatul in 2, pune primul strat pe un platou, intinde o treime din crema, pune al doilea blat si imbraca tortul cu crema ramasa. Formeaza mici moturi sau moate cu o lingura si imbraca apoi tortul cu nuca de cocos proaspat rasa si fulgi de ciocolata alba

  10. Arata ca un bulgare de zapada! Si acum trebuie sa-l lasam la frigider 2-3 ore sa se intareasca 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

kytz 1

09.01.2017, 13:58

Frumos! Ce marca de unt recomandati?

Oana 1

11.01.2017, 17:07

Eu folosesc doar Lurpak fara sare

Rahela Velicu 1

05.02.2018, 10:00

Delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cremos