Tort cu nuci si caramel

de magieinfarfurie in Torturi, 13 Dec 2012 | 9496 vizualizari

 

Un tort cu multa crema si nuci imbracate in caramel. Verdictul sarbatoritului de azi... "nesanatos de bun" :). Pozele si cuvintele nu-l pot descrie...

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • - 4 oua;
  • - 4 linguri faina;
  • - 8 linguri zahar;
  • - 2 lingui ulei;
  • - 1 lingurita praf de copt.
  • Pentru crema:
  • - 200 g zahar, plus 2 linguri;
  • - 1 l lapte;
  • - 6 linguri faina;
  • - 50 g unt;
  • - 1 lingura esenta vanilie (optional).
  • Pentru glazura cu nuci:
  • - 200 g zahar;
  • - 200 g nuci prajite si taiate grosier;
  • - 250 g unt 65 % grasime.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuci si caramel:

Blatul:

Blatul se face dupa cea mai simpla reteta. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu cele 8 linguri de zahar pana se formeaza o spuma consistenta. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca si apoi se incorporeaza faina impreuna cu praful de copt.

Apoi se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pana se rumeneste si trece testul scobitorii, aproximativ 30 minute.

Crema:

Se caramelizeaza zaharul intr-o craticioara, la foc mic.

Intr-un vas se amesteca faina cu cele 2 linguri de zahar, se toarna laptele cate putin si se omogenizeaza pentru a nu se forma cocoloase. Apoi se toarna peste zaharul caramelizat si se amesteca in continuu pana se dizolva complet caramelul, si crema se ingroasa. Apoi se adauga untul si se omogenizeaza.

Blatul se taie in doua si se pune baza intr-o forma de tort cu peretii detasabili unsa cu putin ulei. Peste ea se toarna crema fierbinte, se acopera cu cea de-a doua parte de blat si se lasa la racit. Eu am lasat peste noapte si dimineata am facut glazura.   Glazura cu nuci:   Se caramelizeaza zaharul. Se adauga untul si se amesteca pana se omogenizeaza. Apoi se incorporeaza nucile.   Pe un platou se aseaza tortul, se scot peretii tavii si se toarna peste blat glazura. Se lasa sa se raceasca si apoi...pe el :)  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuci si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tort cu dovleac, caramel si ciocolata