Tort de cioco-ness

de ionix in Torturi, 8 Apr 2010 | 9322 vizualizari

 

din pacate pozele nu-s prea clare... au fost singurele poze pe care le-am putut face :p dar, este un tort rapid si bun

 

INGREDIENTE

  • 6 galbenusuri
  • 750 de grame biscuiti
  • 2 pachete cu unt 85%grasime
  • 1/2 cana cu nuca pisata
  • 6 linguri cu ness
  • 3 linguri de cacao
  • o cana cu zahar pudra
  • esenta de rom
  • 4 plicuri de zahar vanilat

250 ml de cafea rece neindulcita

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de cioco-ness:

Untul se freaca bine impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilat.

galbenusurile se freaca cu un praf de sare si se adauga peste unt.

Adaugam nucile pisate bine si iar amestecam bine.

Punem  nessul, cacaoa si romul amestecand bine bine.

Pe un platou asezam un rand de biscuiti, care ii inmuiem in cafea.

Peste biscuiti punem crema, apoi iar biscuiti inmuiati in cafea si tot asa pana terminam biscuitii si crema.

Eu l-am imbracat in nuca si nuca de cocos.

Se da la frigider timp de 24 de ore si apoi se serveste.

 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

biscuitii sa fie neaparat petit beurre pentru ca nu se sfarama si raman ca si cum ar fi un blat...

2

biscuitii se pot inlocui cu un blat normal de cacao

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cioco-ness" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

ionix 1

14.04.2010, 21:29

Dana, multumesc frumos...

gaby_duceag 1

14.04.2010, 22:00

ce combinatie!!!mamaa!!

janet 1

14.04.2010, 23:35

Este o reteta pe gustul meu!O salvez!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata Monti