Tort de portocale

de meosiris in Torturi, 1 Aug 2009 | 4416 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  BLAT:
  • 4 galbenusuri
  • 120g miere
  • 4 linguri suc de portocale
  • Coaja rasa de la o portocala
  • 4 albusuri
  • 140g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • .CREMA:
  • 1 galbenus
  • 75g miere
  • 250g mascarpone
  • 4 linguri suc de lamaie
  • 250 ml frisca vegetala.
  • SIROP:
  • Zahar
  • Apa
  • Esenta de rom
  • .GLAZURA:
  • Portocale
  • 1 plic praf tort gelle
  • 2 linguri zahar
  • 250 ml apa.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de portocale:

-Se amesteca galbenusurile cu mierea, sucul si coaja de portocala apoi se bat pe bain-marie pana se ingroasa.
-Se ia de pe foc si se amesteca cu albusurile batute spuma si cu faina amestecata cu praful de copt.
-Se asaza in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se baga in cuptor la 180C si cand e gata rumenita, se scoate si se lasa la racit.
 -Siropul il facem cu zahar ars…se caramelizeaza zaharul, se pune apa, se mai lasa sa fiarba putin apoi se lasa la racit. Cand e rece, se adauga esenta de rom.

-Pentru crema, amestecam galbenusul cu mierea, apoi adaugam mascarpone si suc. Omogenizam, adaugam frisca batuta bine si dam la frigider pentru cel putin 30min.Pastram 5 linguri de crema pentru la sfarsit .


-Blatul il taiem in 2. In tava in care a fost copt, am pus folie de aluminiu, am asezat apoi partea de jos a blatului, am insiropat, am pus ½ din crema, apoi iar blat, ultima parte, am insiropat din nou si am intins ultimul strat de crema.
-Asezam feliutele de portocala deasupra, preparam jeleul conform instructiunilor de pe ambalaj, il turnam deasupra feliutelor si dam la rece.
-Dupa ce scoatem tortul din forma, ii ungem marginile cu cele 5 linguri de crema pe care le-am pastrat.Gata tortuletul!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tort " mozaic de toamna "