Tort de vanilie cu jeleu de visine

de Ionutza in Torturi, 16 Dec 2011 | 4499 vizualizari

 

Un tort delicios potrivit pt orice ocazie.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri apa
  • 1 linguri ulei
  • praf de sare
  • Crema:
  • 2 plicuri pt crema cu gust de vanilie (eu am luat de la carrefour)
  • 500 ml lapte
  • zahar dupa gust
  • Sirop:
  • 10 linguri apa
  • 9 linguri zahar
  • cateva picaturi de esenta de rom
  • Decor:
  • un plic de praf de frisca
  • lapte
  • Sirop de visine
  • un plic de tort gelee (eu am luat rosu)
  • 2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de vanilie cu jeleu de visine:

Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si uleiul, iar albusurile cu praful de sare si apa se bat pana devin o spuma tare. Cele 2 compozitii se amesteca si se adauga faina cu praful de copt in ploaie. Se tapeateaza o forma mare de tort cu hartie de copt, ulei si faina si se adauga compozitia obtinuta. Se baga la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste. Se efectueaza testul scobitorii. Blatul astfel obtinut se lasa sa se raceasca si se taie in 3 parti egale.

Crema se prepara dupa instructiunile de pe plic si se da la frigider.

Pt sirop se fierbe apa cu zaharul pana se dizolva, se ia de pe foc si se adauga esenta de rom.

Se prepara frisca si jeleul dupa instructiunile de pe plicuri. ATENTIE: jeleul trebuie preparat si pus in ultimul moment deoarece se incheaga foarte repede).

Se umplu foile insiropate cu crema, se imbraca in frisca, iar deasupra se toarna jeleul cald.

Pofta buna! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de vanilie cu jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu cremă Nutella