Tort Desi

de daniastefania in Torturi, 11 Mai 2016 | 4068 vizualizari

 

Un tort usor de facut si foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr biscuiti simpli
  • 50 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 150 ml iaurt natur
  • 250 ml frisca
  • 1 plic gelatina
  • Sucul de la 1 portocala
  • Sucul de la 1 lamaie
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Desi:

Biscuitii ii punem in robot si ii maruntim. Untul il topim si asa cald in turnam peste biscuiti. Amestecam bine si tapetam o forma de tort cu folie transparenta. Asezam biscuitii si presam bine. Dam la rece. Un acest timp pregatim crema. Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece. Topim ciocolata cu 20 ml frisca si 60 gr zahar. Cand s-a topit adaugam gelatina. Amestecam bine sa se dizolve gelatina. Apoi adaugam si iaurtul. Frisca o mixam bine si o adaugam compozitiei anterioare. Turnam crema in forma de tort peste biscuiti. Dam iar la rece. Pregatim jeleul. Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece. Zaharul ramas impreuna cu sucul de porocala si lamaie se pune la foc. Lasam sa fiarba 3 minute, apoi stingem focul si adaugam gelatina. Lasam jeleul sa se raceasca, apoi il dam la frigider pana incepe sa se intareasca putin, nu de tot. Apoi il turnam peste crema. Lasam tortul la rece cateva ore sau chiar peste noapte. Apoi il scoatem cu grija din forma si ornam dupa plac. Usor de facut, nu prea dulce desi e cu ciocolata. Sper sa va placa si voua!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Desi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rahela Velicu 1

16.05.2016, 09:29

Panacris 1

19.05.2016, 20:19

RuxyRux 1

05.08.2016, 10:04

Cat e de frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

ieri la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

ieri la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

ieri la 18:43

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tort "la metru"