Tort egiptean

de leoflori in Torturi, 22 Aug 2009 | 74620 vizualizari

 

un deliciu de caramel, alune, frisca si crema de vanilie

 

INGREDIENTE

  • Pentru 1 foaie :
  • 2 albusuri 
  •  2 Linguri zahar
  •  1/2 Lingura faina 
  • 40 gr. alune de padure (nuci) macinate (eu am pus alune) AVEM NEVOIE DE 3 FOI
  • Crema 1 :
  • 6 galbenusuri
  • 6 Linguri zahar 
  • 340 ml. lapte 
  • 2 Linguri amidon sau faina (am pus amidon) 
  • 170 gr. unt nesarat (am pus marga)
  •  1 esenta vanilie
  • Crema 2 :
  • 200 ml. frisca lichida 
  • 150 gr. zahar 
  • 120 gr. alune zdrobite in bucati mai mari.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort egiptean:

Foaie :Batem albusurile spuma. Adaugam zaharul si batem pana se topeste si sta batz.Faina o amestecam cu alunele macinate si o adaugam treptat in compozitia de albus+zahar.Pe tava de tort unsa bine cu grasime intindem uniform compozitia si coacem la foc mic 25 de minute. Repetam operatia de inca 2 ori.

Crema 1 :Intr-o craticioara amestecam galbenusurile + amidon + zahar + laptele adaugat treptat. Punem apoi pe foc mic si amestecam mereu, pana cand compozitia se ingroasa de consistenta unei budinci. Luam de pe foc si lasam la racit.Frecam untul bine, ca sa se desfaca si peste el adaugam putin cate putin din compozitia de budinca racita. Mixam bine, adaugam si esenta de vanilie si gata Crema 1.

Crema 2: Zaharul se topeste si se toarna in strat subtire pe o tava unsa bine cu grasime. Dupa ce se raceste, se dezlipeste, se pune bucati intr-o punga si se zdrobeste bine.

Frisca se bate tare, se adauga in ea caramelul zdrobit si alunele zdrobite mare. Se amesteca si se trece la asamblare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort egiptean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si ciocolata