Tort Metru

de lia maria in Torturi, 29 Dec 2010 | 34266 vizualizari

 

Un tort pe care-l prepar cu mare drag, in fiecare ajun de Craciun.
Va invit cu drag sa-l degustati...si de ce nu, sa-l preparati si voi. Este delicios !

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 350g zahar
  • 300ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 400g faina
  • 50g cacao
  • Crema
  • 400g unt
  • 750g lapte
  • 2 budinci de vanilie
  • Glazura
  • 400g zahar pudra
  • 6 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri apa fierbinte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Metru:

Albusurile de la oua, se bat spuma, se adauga zaharul, se bat pana se intareste, se pun galbenusurile pe rand, apoi uleiul amestecat cu apa, incetul cu incetul amestecand mereu. La final adaugam faina cu praful de copt si omogenizam totul cu o paleta. Jumatate din compozitie ramane galbena, iar in jumatate adaugam cacaua si amestecam.

Tapetam doua tavi de chec, cu hartie de copt, punem fiecare aluat in cate o tava si dam la cuptorul dinainte incalzit, pentru 45' (testam cu un bat de frigarue). Apoi lasam blaturile la racit.

Intre timp, preparam budinca, conform instructiunilor de pe plic si pana se raceste, frecam untul cu zaharul, pana devine spuma. Cand budinca este rece, adaugam rand pe rand cate o lingura de budinca in crema de unt, mixand incontinuu, pana o incorporam pe toata.

Blaturile racite, le taiem in felii egale ca si grosime.

Pe un platou lung ( vezi foto) incepem asamblarea tortului. Punem cate o lingura de crema pe fiecare felie pe rand si le lipim una de alta, cate una maro si cate una galbena pana le terminam. Vom optine tortul care va avea lungimea total de 1m, de aici si numele.

Din ingredientele de mai sus, pregatim glazura pe care o intindem cu ajutorul unui cutit, pe toata suprafata tortului.

Dam tortul la rece pentru cel putin 3h,inainte de portionare.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Metru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

nico_72 1

26.05.2014, 23:28

Am uitat sa mentionez ceva....ati uitat la crema sa treceti cantitatea de zahar care se freaca cu untul.Eu am folosit zahar pudra.

Adinacarla 1

20.07.2016, 11:29

Arata super!....imi aminteste de copilarie cand mama imi facea des acest tort...

violeta30 1

22.12.2019, 22:23

O faceam in adolescenta, dar stiam ca se numeste Zi si noapte de la checurile in alb si negru. E minunat aceasta prajitura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tort cu trei feluri de ciocolata