Tort Mississippi

de andreea123 in Torturi, 19 Dec 2011 | 5572 vizualizari

 

Celebrul Tort Mississippi, un tort in stil american. Daca va plac dulciurile si mai ales cele cu bezea...trebuie sa-l incercati neaparat!

P.s: Am rescris crema, sper sa se inteleaga mai bine de data asta. :P

 

INGREDIENTE

  • 425 g de biscuiti digestivi cu cacao
  • 175 g unt topit
  • 3 linguri de crema de ciocolata cu alune
  • 3 oua
  • 175 g de zahar
  • 600 ml frisca lichida
  • 1 lingura cafea granule
  • 2 linguri de malai
  • 200 g ciocolata simpla
  • 1 lingura de gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Mississippi:

Blatul se face din biscuiti digestivi cu cacao (zdrobiti) care se amesteca cu untul (topit) si cu crema de ciocolata cu alune (gen Finetti).

Se aseaza compozitia intr-o forma de tort (care a fost tinuta la rece) cu Ø 20 cm (si pe laterale), apoi se da la rece pana se termina de preparat  crema de ciocolata.

Crema de ciocolata se face din 3 galbenusuri frecate cu 75g de zahar, malaiul si 100 ml de frisca lichida. Se pun la incalzit 350 ml frisca lichida, cafeaua si ciocolata pana se topesc, apoi se incorporeaza amestecul de malai si se fierbe totul la foc mic (amestecand continuu), pana se ingroasa crema. Cand crema este inca fierbinte se pune in ea gelatina care in prealabil a fost inmuiata 5 minute in 3 linguri de apa. Se lasa la racit putin crema, apoi se incorporeaza 150ml de frisca batuta.

Compozitia se toarna peste blatul de biscuiti si se da la rece 20 de minute, pana se intareste.

Se incalzeste in acest timp cuptorul.

Bezeaua se face din 3 albusuri batute spuma tare cu 100 g de zahar (pus treptat), apoi se aseaza peste crema de ciocolata (cu ajutorul unei linguri) si se coace pana bezeaua devine aurie

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mississippi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (17)

kamy 1

22.12.2011, 00:42

interesant...malai in crema nu am auzit curiozitatea fiind mare,sigur o sa-l fac

ileana_ana 1

29.12.2014, 17:57

cat timp se coace bezeaua si la ce temperatura ??

abstract01 1

19.10.2020, 22:58

delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu aroma de trandafir