Turta dulce cu nuci

de simsim82 in Dulciuri, 25 Apr 2014 | 5959 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g miere
  • 80 g zahar
  • 2 oua
  • 200 g nuci macinate
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • faina cat cuprinde (cca 250 g)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce cu nuci:

Mierea se amesteca bine cu zaharul si se fierb (la foc mic) pana cand se topeste zaharul. Dupa ce se raceste compozitia se adauga vanilia, ouale intregi, nucile macinate,praful de copt si faina.

Se framanta bine,pana se obtine un aluat usor de modelat. Din aluatul obtinut se formeaza bilute de marimea unei nuci care se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Daca doriti, puteti sa dati bilutele prin nuca macinata, dar nu e obligatoriu. Eu nu am facut-o si au iesit foarte bune si gustoase ''turtițele''. Se dau la cuptor la foc potrivit pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

MIUTA 1

26.04.2014, 12:32

Ce faine sunt

Rocsi 1

26.04.2014, 20:24

Mmmmm

MOKUSKA 1

01.05.2014, 19:08

Trimite mi si mie te rog

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tartă crocantă cu fructe