Vita cu bulete de cascaval si sos natur

de Teona in Vita, 24 Mai 2012 | 4987 vizualizari

 

Delicios

 

INGREDIENTE

  • 4 felii vrabioara vita
  • sare
  • piper verde
  • rozmarin
  • o lingura de unt
  • 2 oua
  • smantana dulce 200 ml
  • 400 g piure de cartofi
  • 2 linguri faina
  • 200 g cascaval razalit
  • ulei pentru copt buletele
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vita cu bulete de cascaval si sos natur:

Se topeste untul in tigaie teflonata si se prajeste vita condimentata in prealabil cu piper verde macinat si rozmarin.

Se intorc bucatile de carne pe ambele parti, pana se schimba la culoare. Feliile de vita se aseaza apoi intr-o tava incalzita, (se presara cu sare)  in cuptor incins, cca 10 minute, dupa care se acopera tava cu folie de aluminiu si se tine asa cca 15 minute, pana ce se elibereaza zeama.

In tigaia cu unt, varsam zeama de la carne , putina faina ( o lingurita ) si smantana dulce, amestecand continuu. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

In timp ce carnea se innabusa, amestecam piure0ul de cartofi cu oul, faina si cascavalul. In functie de consistenta, mai putem adauga faina. Se formeaza buletele, care se prajesc in ulei incins.

Se aseaza frumos in farfurie, presarand patrunjel tocat marunt.

Pofta buna!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vita cu bulete de cascaval si sos natur" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Teona 1

24.05.2012, 21:02

poza mi-a iesit intr-adevar super, dar si gustul a fost pe masura

iry-gabriela 1

24.05.2012, 23:27

interesanta reteta

mihaelar63 1

26.05.2012, 02:41

Bine ai venit !!!
Un preparat tentant si elegant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de vita cu cartofi noi la cuptor