Zucchini parmigiana

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 10 Iun 2014 | 4486 vizualizari

 

Dupa cum se prepara vinetele cu parmezan ,tot asa se prepara dovleceii. Aceasta reteta mi-a fost recomandata de catre o colega ce a lucrat o perioada la o familie de italieni .Am mai facut si eu putina cercetare pe net dar am ramas la reteta Ancutei ce-mi place mult . Preparatul pace parte din categoria celor ce este mai gustos dupa ce se raceste si se imbina echilibrat aromele .

 

INGREDIENTE

  • 3 zucchini [max 1 kg]
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • oregano uscat
  • 100 gr faina alba
  • 100 gr pesmet
  • 25 gr unt
  • ulei pentru prajit
  • 400 gr mozzarella
  • 200 gr parmezan razuit
  • 200 gr rosii pasate [proaspete sau din conserva ]
  • 200 gr sos aromat de rosii http://www.bucataras.ro/retete/sos-aromat-27184.html
  • o mana busuioc tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zucchini parmigiana:

 Dovleceii se spala , se curata daca au coaja mai groasa , se sareaza si se pun intr-o sita la scurs .

Se dau dovleceii prin faina alba si ou batut , apoi se prajesc in ulei incins .Se scot pe hartie absorbanta care elimina surplusul de ulei .

Se amesteca sosul de rosii cu sosul aromat , putina sare , piper busuiocul tocat si oregano .

Se feliaza mozzarella.

Se tapeteaza o tava teflonata cu unt si pesmet .

Se aseaza in tava straturi alternante cu dovlecei ,sos de rosii, mozzarella, parmezan.

Se da tava la cuptorul incalzit sa se gratineze  15-20 minute.

            

 

TIPS-URI

1

Preparatul este mai gustos dupa ce s-a racit putin si aromele s-au intrepatruns .

2

La fel se prepara si vinetele parmigiana .

Daca ti-a placut reteta noastra "Zucchini parmigiana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Rosii umplute cu oua