Carnea de vita am taiat-o bucati mici si am pus-o sa fiarba în apa cu sare si putin ulei.
Uleiul va împiedica sa se formeze prea multa spuma în timpul fierberii.
Totusi am...
Feliile de pâine le-am uns cu puţin unt .
Am asezat apoi feliile de muschi filé si mozarella,am rulat apoi feliile pe partea mai lunga.
Am taiat fiecare felii în trei bucati....
Am pregatit mai întâi crema ca sa se raceasca complet cât timp regatesc cojile de eclere.
Cele 3 oua le-am amestecat cu zaharul cu ajutorul unui tel.
Am pus apoi amidonul...
Iata cum se prepara Reteta de gomboti cu prune
Cartofii se fierb in coaja.
Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure.
Se toarna uleiul si...
Iata cum se prepara reteta de prajitura cu gutui, mere, bezea si nuci
Se pune făina într-un castron împreună cu untura, sarea și zahărul și se frământă astfel...
Iata cum se prepara Reteta de tarta cu pere si crema de vanilie
Incepeti cu pregatirea cremei de vanilie, pentru a se putea raci. Intr-o cratita amestecati ouale cu indulcitorul. Adaugati...
Amestecam 100 ml. lapte cu zaharul si cu 250 ml. frisca lichida.
Spalam frunzele de menta si le adaugam in amestecul de frisca.
Punem totul pe foc si cand se infierbanta (fara sa fiarba),...
Incepem cu inghetata: Galbenusurile si zaharul le punem pe foc mic, amestecand continuu, pana se topeste zaharul.Ciocolata o taiem bucatele si impreuna cu untul o topim pe baie de aburi. Cand se...
Cum preparam crantzul:
Topim intr-un vas 100 gr. zahar, amestecand continuu pentru a nu se arde pana obtinem un caramel de culoare brun-aurie. Cand zaharul este complet topit adaugam 100...
Baconul tăiat fâşii se prăjeşte în unt şi ulei până devine crocant. Se scoate pe o farfurioară şi în grăsimea rămasă se pun ceapa şi usturoiul tocat. Se lasă 1...
Pieptul de pui l-am condimentat si l-am lasat pâna a doua zi.
Am uns felia cu mustar si pe partea care va ramâne în exterior am presarat pesmet.
In interiorul ei ,pe jumatatea...
Blat: Punem ciocolata rupta impreuna cu untul si uleiul la foc moale si amestecam in continuu pana se topeste si se omogenizeaza bine totul. Apoi lasam la racit, dar nu de tot.
Batem albusurile...
Taiem ceapa verde rondele si o punem intr-o oala cu putin ulei, lasam pe foc 2-3 minute, apoi adaugam apa si lasam sa dea in clocot, apoi punem legumele congelate si cartofii curatati si taiati...
Am pregatit intai vasul de frigere.
Rondelele de somon le-am spalat, le-am uns cu putin ulei si le-am presarat cu sare.
In vasul incins am pus rondelele la fript. Am acoperit cu capacul. ...
Blatul:
Batem bine albusurile cu un praf de sare.
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul.
Adaugam galbenusurile incet peste albusurile batute...
Pieptul de pui se taie bucățele potrivite și se pune la fiert în vasul aparatului Philps Multicooker. Aparatul se conectează la sursa de curent, se setează din meniu, programul BOIL,...
Pentru prepararea tagliatelelor, punem apa cu sare la fiert, iar cand atinge puctul de fierbere, adaugam tagliatelele.
Le lasam sa fiarba 10 minute la foc mediu, dupa care scurgem apa fiarta si le...
Pregatim mai intai aluatul oparit.
Punem 100 gr faina intr-un bol.
Untul + 100 ml lapte, le punem pe foc si le lasam pana la atingerea punctului de fierbere si topirea untului, apoi le turnam...
Pentru astazi am ales
Ciorbă de legume cu carne de vită
Carnea de vita am taiat-o bucati mici si am pus-o sa fiarba în apa cu sare si putin ulei. Uleiul va împiedica sa se formeze prea multa spuma în timpul fierberii. Totusi am...
Sandvişuri rulate
Feliile de pâine le-am uns cu puţin unt . Am asezat apoi feliile de muschi filé si mozarella,am rulat apoi feliile pe partea mai lunga. Am taiat fiecare felii în trei bucati....
Eclere cu cremă de vanilie (2)
Am pregatit mai întâi crema ca sa se raceasca complet cât timp regatesc cojile de eclere. Cele 3 oua le-am amestecat cu zaharul cu ajutorul unui tel. Am pus apoi amidonul...