Aperitiv briose cu legume si sunca presata

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 21 Apr 2019 | 3567 vizualizari

 

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

 

INGREDIENTE

  • 6 ouă
  • 400 g smântână
  • 125 ml ulei
  • 350 g făină
  • 50 g spanac
  • 1 morcov mare
  • 50 g șuncă presată
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv briose cu legume si sunca presata:

Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm sare peste ambele. Dăm morcovul pe răzătoare, la fel și șunca presată. Tocăm spanacul mărunt( eu am pus din cel congelat). Cernem făina și amestecăm 250 g cu praful de copt. Frecăm gălbenușurile cu un praf de sare, adăugăm și condimentele, apoi smântâna și uleiul și omogenizăm compoziția. Adăugăm, treptat, făina amestecată cu praful de copt și vom obține o compoziție mai groasă. Mixăm albușurile spumă și le încorporăm ușor în compoziție. Împărțim compoziția în trei boluri. Într-o parte adăugăm spanacul, în alta morcovul și în ultima șunca presată. Omogenizăm bine cele trei compoziții și le mai potrivim textura cu făină. Eu am mai adăugat cam câte 2 linguri la cea cu morcov și cea cu șuncă și ceva mai mult la cea cu spanac. Umplem formele de brioșe punând câte o lingură din fiecare, în câte o formă. Ne jucăm puțin cu culorile, punând compozițiile în ordini diferite, ca să nu semene brioșele între ele și să obținem un mozaic plăcut. Coacem delicioasele brioșe, pentru 35 de minute la 180 de grade, sau până se rumenesc. Le lăsăm să se răcească în forme și apoi le transferăm pe platou. Sunt de mare efect printre celelalte aperitive ale unei mese festive, vă invit să le testați!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose cu legume si sunca presata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua de Pasti