Aperitiv briose cu ton si masline

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 19 Feb 2020 | 6611 vizualizari

 

Zilele trecute eram in pana de idei, parca nu stiam ce sa mai pregatesc, ceva pentru dimineata! Mi-am amintit ca vazusem aceste briose la Diana, m-am uitat ce am prin frigider si le-am facut si eu! Am facut mici modificari la ingrediente si au iesit aceste bunatati, care sunt destul de consistente, potrivite chiar si pentru mese festive! Puteti folosi si alt peste, maslinele pot fi negre, verzi sau care va plac. Vi le recomand si voua cu drag! Multumesc pentru reteta, Diana!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 50 ml ulei de masline
  • 250 gr iaurt
  • 100 gr masline negre
  • 150 gr ton, scurs de sucul propriu
  • 5 linguri mazare fiarta
  • 200 gr faina
  • sare
  • piper
  • rosii cherry (eu am folosit congelate)
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
Portii: 13
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv briose cu ton si masline:

Mixati ouale cu sare si piper. Adaugati uleiul, iaurtul si amestecati bine. Cerneti faina, o incorporati treptat, impreuna cu praful de copt. Maslinele le taiati feliute. Tonul il maruntiti cu o furculita. In compozitia de mai sus, adaugati tonul, apoi maslinele si mazarea. Pregatiti o tava de briose, asezati hartii. Puneti compozitie, dar nu le umpleti mai mult de 3/4. Deasupra fiecarei briose, asezati o rosie cherry. Introduceti briosele in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 25-30 de minute. Cand sunt gata si rumene, le scoateti din cuptor, le lasati putin sa se racoreasca, apoi puteti servi. Din aceasta compozitie mi-au iesit 13 briose. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose cu ton si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de ton cu porumb dulce si oua de prepelita