Aperitiv cartofi umpluti la cuptor

de Ramonaky in Aperitive / Garnituri, 15 Iun 2010 | 142846 vizualizari

 

Foarte gustosi cartofii,dar am murit de cald in bucatarie pana i-am facut :)))Sunt 40 de grade aici si nici sa-i mancam nu am avut spor :P asa ca va astept si pe voi la o portie :*

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi
  • 8 bacon felii
  • 8 cascaval felii
  • 4 linguri de parmezan ras
  • 1 ceapa
  • 100 gr bacon
  • 2 linguri smantana
  • unt
  • marar
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cartofi umpluti la cuptor:

Cartofii se fierb in coaja 20 de minute. Cand sunt gata, se curata, se taie pe jumatate si se scobesc cu o lingurita la mijloc.

Ceapa se taie feliute subtiri si se caleste impreuna cu 100 gr de bacon taiat fasiute. Adaugam sare si piper dupa gust. Cand sunt gata se scurg de ulei si se scot pe o farfurie.

Se amesteca apoi miezul de la cartofi cu ceap, baconul, parmezanul ras, mararul tocat si smantana.

Se ung cartofii cu putin unt si se umplu cu amestecul obtinut, apoi se asaza intr-o tava unsa cu unt.

Se dau la cuptor 10 minute, se pune deasupra fiecarui cartof cate o feliuta de bacon, se baga iar la cuptor 5 minute si spre sfarsit se pune si cate o feliuta de cascaval pe fiecare cartof si se mai lasa 5 minute la cuptor.

Se pot servi impreuna cu o salata de vara.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

Cand ii servim, putem sa le adaugam si putina smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cartofi umpluti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Ramonaky 1

19.06.2010, 00:04

de acum in colo o sa pozez tot ce fac in farfuriile astea,k vad ca ele ma "scot" si eu care sunt asa plictisita de ele..mai am o gramada de modele,dar sunt in cutii k nu am loc si pt ele in bucatarioara noastra micutza va pooop

MOKUSKA 1

29.04.2015, 14:53

ce buna este, de incercat neaparat

Aurelia 07_07 1

24.12.2019, 23:21

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti,la cuptor