Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 24 Iul 2017 | 3932 vizualizari

 

Ceva simplu, ceva de pregatit in aceste zile calduroase ca nu necesita mult timp, dar si ceva foarte bun!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci proaspete mai mari
  • 250 gr ricotta
  • 1 ceapa verde
  • 2-3 crengute marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingura parmezan ras
  • 120 gr bacon taiat fasii
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon:

Spalam ciupercile, indepartam cozile si le stergem cu un servetel.
Ceapa verde o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt.
Ricotta o rasturnam intr-un bol, o amestecam cu parmezanul ras, sare si piper.
Adaugam ceapa verde, mararul si le amestecam cu o paleta.

Tapetam cu hartie de copt o tava, asezam ciupercile.
In interiorul fiecarei ciuperci, punem cu ajutorul unei lingurite, umplutura de branza.
Ciupercile umplute le invelim in cate o felie de bacon.

Punem si coditele de la ciuperci in tava.
Le acoperim cu staniol, le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 20-25 de minute.
Scoatem staniolul dupa acest timp, le mai lasam pana se rumeneste usor baconul.

Se scot din cuptor ciupercile cand sunt gata, le lasam putin sa se racoreasca, apoi sunt numai bune de servit.
Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute