Aperitiv clatite cu sunca si cascaval

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 19 Oct 2017 | 11213 vizualizari

 

Pentru pachetul de luat la serviciu, dar și pentru masa de seară, de regulă, fac aceste clătite aperitiv (sau altfel) pentru că sunt gustoase și ușor de preparat.
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 10 clătite aperitiv.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 grame de făină albă
  • 150-175 ml lapte dulce
  • 2 ouă
  • 25 grame unt topit
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • 1 praf de bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • piper
  • boia de ardei dulce (facultativ)
  • ulei pentru prăjit clătitele
  • Pentru umplutură:
  • 50 grame unt
  • 150-200 grame șuncă de Praga
  • 150-200 grame cașcaval
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv clatite cu sunca si cascaval:

Se răzuie cașcavalul pe răzătoarea mică, iar șunca de Praga se taie mărunt.

Se face un aluat subțire de clătite din: făină, ouă, lapte, zahăr, unt, sare, piper, bicarbonat. 

Se unge tigaia de clătite cu ulei și se fac clătitele, una după alta. Când s-a epuizat tot aluatul și s-au făcut toate clătitele, se trece la umplerea lor.

Se ung foile de clătite cu unt, se presară pe mijlocul lor cașcaval răzuit, peste care se pune șunca tăiată mărunt și un alt strat de cașcaval răzuit. 

Se împăturesc clătitele și se pun într-o tavă unsă cu unt în prealabil. Se răzuie un strat subțire de cașcaval peste clătite și se dă tava la cuptor, la foc mediu, pentru câteva minute, cât să se înmoaie cașcavalul din interior.

Se servesc calde, imediat ce sunt scoase din cuptor. Sunt bune și reci, sau se pot reîncălzi la cuptorul cu microunde.

TIPS-URI

1

Scoateți din timp untul din frigider, pentru a fi moale și ușor de întins, în tavă și pe clătite.

2

Pentru aluatul de clătite, topiți untul.

3

În aluat puteți pune: boia de ardei, rozmarin sau busuioc, în funcție de preferință.

4

Nu țineți prea mult clătitele la cuptor, ca să nu se usuce.

5

Dacă vreți să faceți clătite mai consistente, puteți suplimenta cantitățile de cașcaval și de șuncă presată, dar nu exagerați, ca să le puteți împături bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv clatite cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite brasovene