Aperitiv cu dovlecei, carnat si branza

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 5 Noi 2017 | 4276 vizualizari

 

O reteta de chec sarat pe care am adaptat-o intr-o forma de gratin (20/25 cm) pentru a obtine un aperitiv taiat in portii ca o prajitura.
Incercati, o reteta sanatoasa gatita la cuptor care va place si copiilor, o buna ocazie sa le faceti sa manance legume.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/08/aperitiv-cu-dovlecei-carnat-si-branza.html

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 2 dovlecei mici
  • 12 cl de lapte caldut
  • 1/2 pachet de praf de copt
  • 10 cl ulei de masline
  • 60 g de branza feta
  • 80 g de carnat chorizo
  • 2 mani de cascaval ras
  • 1/4 ardei rosu
  • 175 g de faina
  • sare, piper
  • cimbru uscat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu dovlecei, carnat si branza:

Incalziti cuptorul la 180°C. Intr-un castron sau in bolul robotului, amestecati faina cu praful de copt si adaugati treptat ouale.

Amestecati bine si adaugati treptat laptele si uleiul.

Spalati si taiati dovleceii in cuburi.

Adaugati-i in compozitia precedenta, puneti cascavalul ras, ardeiul taiat bucatele, carnatul taiat marunt.

Amestecati puneti cimbru uscat, sare si piper.

Turnati in forma unsa si coaceti timp de 35-40 minutes.

Lasati sa se raceasca inainte de a taia in portii si de a servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu dovlecei, carnat si branza" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tortulet aperitiv cu morcovi si branza