Aperitiv placinte cu vinete, ardei si telemea

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 2 Noi 2017 | 4493 vizualizari

 

tarte si placinte rumenite si iscusite
 
Vă invit să încercați o rețetă foarte gustoasă cu vinete. Aluatul a ieșit atât de pufos și de bun, iar umplutura gustoasă, de abia te poți opri de la 2-3 plăcințele.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 300 g făină
  • 200 g iaurt
  • 100 g unt
  • 1 praf de copt
  • sare
  • pentru umplutură:
  • 1 vânătă mare (400g)
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 2 căţei usturoi
  • 1 ceapă roșie
  • 2 ouă
  • 100 g telemea
  • 2 linguri ulei
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • pentru uns:
  • 1 gălbenuş
  • 2 linguri de apă
  • semințe
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte cu vinete, ardei si telemea:

Pentru aluat, amesteci toate ingredientele şi le frămânți 10 minute. Vei obţine un aluat omogen, pe care îl lași la frigider.Pentru umplutură, cureți vânăta de coajă, o tai cuburi şi o presari cu sare. O lași aşa 10 minute.
Într-o tigaie, încingi uleiul şi pui ceapa tocată la călit și usturoiul curățat și tăiat felioare. Când s-au rumenit, adaugi ardeiul tăiat cubulețe și vinetele bine scurse şi le lași pe foc aproximativ 10 minute, apoi le lași să se răcorească şi adaugi pătrunjelul tocat și ouăle bătute cu sare și piper și omogenizezi.

Împarți aluatul în 9 și formezi bile pe care le întinzi cu sucitorul. Pe fiecare cerc pui 2-3 linguri de umplutură, presari telemea rasă şi aduni marginile. Aşează plăcinţelele în tava tapetată cu hârtie de copt şi le dai la cuptor pentru 35 de minute. Cu 10 minute înainte de a fi gata, le scoți şi le ungi cu gălbenuş amestecat cu apă și presari semințele.

TIPS-URI

1

Strângeți mai bine aluatul când îl adunați deasupra compoziției. Eu nu am strâns suficient de bine și s-a desfăcut puțin la copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte cu vinete, ardei si telemea" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Corabioare cu pate de ficat