Aperitiv placintele cu carne de pui

de madi_marin in Aperitive / Garnituri, 26 Aug 2018 | 4871 vizualizari

 

Reteta de foaie am gasit-o in revista ,,Practic in bucatarie,, Este foarte buna si sunt foarte multumita de cum a iesit. Poate fi folosita si la placinte sarate si la placinte dulci, doar ca in cazul asta, la aceleasi cantitati se pun 100 g zahar si vanilie.

 

INGREDIENTE

Foaia de aluat:

  • 180 g făină + extra
  • 50 ml ulei
  • 1 ou mare
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 30 ml lapte
  • 1 linguriţă praf de copt
  • oţet

Umplutura:

  • 2 pulpe de pui
  • mărar proaspăt
  • sare
  • piper

Pentru uns:

  • 1 gălbenuş
  • 1linguriţă lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placintele cu carne de pui:

Se pregăteşte aluatul : se bate bine oul cu zahărul, apoi se adaugă uleiul şi se bate în continuare. Se pun sarea, praful de copt stins cu un pic de oţet şi laptele. Cu ajutorul unei spatule se încorporează făina cernută. Se amestecă totul foarte bine, apoi se dă compoziţia la frigider pentru 30 de minute.

 Între timp se fierb pulpele de pui. Carnea se taie mărunt, se amestecă cu mărarul şi se potriveşte gustul cu sare şi piper.

 Aluatul se scoate pe blatul pudrat cu făină. Se mai pune făină cât să obţinem un aluat nelipicios, care se poate întinde.

 Se taie cercuri cu un pahar, se pun în forma specială presărată cu făină ca să nu se lipească, se pune în mijloc carnea, se pliază forma, apoi se scoate cu grijă plăcinţica. Se pun toate în tava tapetată cu hârtie de copt şi se ung cu amestecul de gălbenuş şi lapte.

Se coc la 180 grade C, încălzire sus/jos, pentru 30 de minute.

 Se pot servi şi calde şi reci, simple sau cu sos.

 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placintele cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mihaelar63 1

01.09.2018, 12:44

Ce frumusele sunt !!! numai bune de inghitit

Rocsi 1

01.09.2018, 21:10

Sunt minunate! As manca cam 3-4 bucati chiar acum!

oanapl 1

02.09.2018, 10:52

Ce bine arată!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose cu ciuperci