Aperitiv rulada cu crema de branza si ciuperci

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2017 | 57238 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul lui Sara & Miki.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat galben:
  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de smantana
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita mica praf de copt
  • 2 linguri parmezan
  • Pentru aluat verde:
  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de smantana
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de spanac
  • sare
  • Pentru aluat portocaliu:
  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de smantana
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de pasta de ardei
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 300 g branza de vaci
  • 3 linguri smantana
  • 150 g ciuperci
  • marar
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulada cu crema de branza si ciuperci:

Ai nevoie de trei boluri in care vei face in acelasi timp, cele trei compozitii de aluat. Ingredientele de baza sunt aceleasi la toate trei, difera doar ingredientul care ii da si nuanta fiecaruia in parte.
Pentru aluatul verde, separi ouale, iar cele 2 galbenusuri le freci cu 2 linguri de ulei, 1 lingura de smantana, 2 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt, sare si 2 linguri de spanac tocat marunt (congelat). Separat, albusurile le bati spuma tare si le incorporezi in primul amestec.

Pentru aluatul portocaliu, repeti acelasi procedeu ca mai sus, doar ca inlocuiesti spanacul cu 2 linguri pasta de ardei.

Pentru aluatul galben, repeti procedeul, dar folosesti 2 linguri de parmezan. Branza fiind sarata, nu mai adaugi sare.

In tava mare de la aragaz (28 x 38 cm) pui o hartie de copt si intinzi compozitiile, alternandu-le dupa imaginatie, ca in imagine. 

Introduci tava in cuptor preincalzit, pentru 15-20 de minute, apoi o scoti si rastorni blatul peste un prosop umed si il rulezi. 

Il lasi sa se raceasca, iar intre timp, mixezi bine branza cu smantana si o condimentezi cu sare, apoi adaugi mararul taiat marunt si ciupercile taiate cubulete. 

Intinzi crema de branza peste blat, il rulezi, il invelesti in folie si il dai la rece.

 Se taie inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada cu crema de branza si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu branza, pane