Aperitive Oua in cuib

de abetina in Aperitive / Garnituri, 10 Sep 2018 | 2874 vizualizari

 

"Provocarea GastroArt"
 Azi vorbim despre ou,ce o fi fost mai intai,oul sau gaina,mare dilema la care nu cred ca pot sa raspunda nici cei mai mari invatati ai lumii si cum eu sunt un simplu om,nu voi incerca sa raspund la aceasta intrebare,nu de alta dar nu vreau sa creada lumea ca sunt mare invatat.Ce pot spune cu adevarat este ca oul este inceputul vietii pe pamant dar este si un ou mic intr-un cuib ce poate fi servit la micul dejun sau de ce nu la orice alta masa.Oul poate fi gatit simplu intr-o omleta,poate fi gatit si gasit in cele mai apreciate retete de pe mapamond,totul depinde doar de gusturi,timp,loc si dorinta!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 100 gr sunca taraneasca, crud-uscata la aer, feliata
  • 1 felie de branza gouda bio - 25 gr
  • 25 gr cascaval afumat
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de chilli
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive Oua in cuib:

Se ung formele de briose cu unt, se asaza in ele cate o felie si jumatate de sunca taraneasca uscata, se pune cate o feliuta de branza gouda, cate un cub mic de cascaval afumat, se sparge un ou deasupra si se presara putina sare si chilli, apoi se da tava de briose la cuptor la foc iute pentru circa 10 minute sau chiar mai putin, depinde cum va plac ouale sa fie, mai tari sau mai moi. Se scot, se lasa cateva minute sa se racoreasca si se servesc la mic dejun alaturi de un pahar cu lapte, parjolute, ciuperci pane si ce ne mai dorim noi.

Sa aveti pofta dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive Oua in cuib" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Catalina L 1

11.09.2018, 20:50

tare bune

Rocsi 1

11.09.2018, 21:25

Sunt foarte faine, minunate pentru un mic-dejun copios!

dantes 1

13.09.2018, 09:21

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Taci si-nghite