Ballotins de Saint-Jacques

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2010 | 7120 vizualizari

 

Va propun acest aperitv foarte de efect si simplu de realizat, am gasit o revista cu o multime e bunatati ….trebuie sa fac zeci de mese festive sa reusesc sa le pregatesc pe toate :)

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati de scoici  saint-jacques pe care le-am taiat in 2 pentru ca  erau prea mari 
  •  6 bucati de bacon, avand feliile inguste le-am lasat asa daca sunt mari taiati-le in doua pe latime
  • 20 de grame de unt,
  • putina sare si piper proaspat macinat,
  • cateva fire de boia dulce,
  • coriandru pt decor
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ballotins de Saint-Jacques:

 Intr-o tigaie topim untul si punem la prajit bucatile de saint-jacques, lasand la foc mediu cate 2 minute pe fiecare parte, adaugand putina sare si piper. Nu trebuie sa fie foarte facute ca isi pierd savoarea. Separat prajim bucatile de bacon pe grill, la sec fara ulei, si le lasam pana sunt rumenite bine . Asezam apoi pe fiecare bucata de bacon cate o bucata de saint-jacques si presaram putina boia.

   Rulam fiecare bucata , sa avem o bula de bacon cu miez de saint-jacques. Va recomand sa faceti asta cat este inca bacon-ul foarte cald, eu am lasat 2 bucati sa se raceasca si nu am mai reusit sa rulez, a trebuit sa prajesc altele…:) nu se specifica in reteta . Au  fost delicioase…cu un mic defect, prea putine  din pacate. O sa fac reteta pentru masa de An Nou pentru ca e ceva deosebit la gust, se imbina crusta aromata  si crocanta de bacon si miezul delicat si cu aroma discreta de  saint-jacques ….e ceva foarte bun , va recomand sa incercati reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ballotins de Saint-Jacques" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Sylvia 1

12.04.2010, 22:39

Ionix eu zic ca esti o super bucatareasa, imi place mult ce gatesti poate e mai dificila soacra ta sau se lasa mai greu convinsa

janet 1

14.04.2010, 23:39

Arata tare bine,sigur poti impresiona ,dar eu una nu am mincat nici o data!Nu cred ca as incerca!......dar...cine stie!

Oana 1

15.04.2010, 15:37

Mmmm, sunt super, super! o sa ma uit si eu dupa scoici din astea congelate

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chec