Banane prajite

de bucatarimcudiana in Dulciuri, 2 Iul 2011 | 12449 vizualizari

 

un desert la indemana, poate banal, dar delicios

 

INGREDIENTE

  • 2 banane
  • 1 ou
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita zahar
  • 1 praf de scortisoara
  • 100 gr fulgi de porumb
  • 50 gr unt pentru prajit
  • ulei pt.prajit
  • zahar pudra pentru decor

 

Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banane prajite:

Mai intai batem oul cu zahar, faina,lapte si scortisoara.

Lasam aluatul sa se odihneasca macar 10 min., eu l-am lasat 30 min.la frigider.

Bananele le taiem in 2 pe lungime apoi iar in doua pe latime.

Bucatile de banana le dam prin amestecul de ou cu faina, apoi prin fulgii de porumb pe care ii sfaramam putin.

Untul cu uleiul se incing,dupa care  se prajesc, bananele la foc potrivit pana se rumenesc frumos.

Se scot pe hartie absorbanta , se pudreaza cu zahar si se servesc calde.

TIPS-URI

1

se pot servi cu inghetata,cu diferite topinguri, sau cu frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Banane prajite" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desertul bucatarasului pofticios: banane cu cafea si iaurt