Bbm dulce

de lia maria in Prajituri, 20 Apr 2010 | 10133 vizualizari

 

Ceva rapid , dulce si bun din budinca, biscuiti, si mere. De aici si denumirea.

 

INGREDIENTE

  • 6 mere mari
  • 500g biscuiti
  • 2 plicuri budinca caramel
  • 1L lapte
  • 500 g zahar
  • Scortisoara
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri miere
  • 50g unt
  • 1 lamaie
  • Ciocolata sau frisca(obtional) pt ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bbm dulce:

Merele le curatam de coaja, le scoatem samburii, le taiem rondele si le stropim cu zeama de lamaie.

Punem laptele la fiert, adaugam 100g zahar si fierbem budinca conform instructiunilor de pe plic, dupa care o acoperim cu o folie(sa nu faca crusta deasupra) si o lasam la racit. Pornim cuptorul aragazului.

Luam o tava cu peretii mai inalti, o ungem din abundenta cu unt, presaram grisul, aranjam feliile de mere, peste care presaram 200g zahar. Cu jumatate din biscuiti, acoperim complet stratul de mere. Peste ele, turnam  budinca, dupa care o acoperim cu restul de biscuiti.

Intr-o craticioara punem restul de zahar si mierea, la caramelizat , cam 10’, pana obtinem o glazura consistenta, dar care curge. Turnam glazura peste si dam tava la cuptor, la foc mediu, pentru 20’, timp in care merele se vor inmuia.

Lasam prajitura in tava la racorit, cam 30’. O rasturnam pe un platou, cu merele deasupra,  presaram scortisoara si o lasam sa se raceasca complet si sa se insiropeze bine biscuitii cu zeama lasata de merele coapte.

Se portioneaza si se serveste ca atare, cu putina ciocolata rasa sau cu frisca dupa preferinta fiecaruia.

Pofta buna!


 

 

TIPS-URI

1

Biscuitii se insiropeaza foarte bine daca lasam prajitura de pe o zi pe alta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bbm dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

lia maria 1

21.04.2010, 15:07

Va multumesc va pup si va iubesc

luminita20_2006 1

21.04.2010, 15:11

la multi ani Lia! Multa sanatate si fericire

gospodinadecriza 1

21.04.2010, 15:58

La Multi Ani!, atunci! si multa sanatate si spor la bucatareala!
La cat mai multe BBM-uri, BGR-uri, poate!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu afine de padure