Bere de ghimbir

de elucubratiiculinare in Bauturi, 27 Sep 2012 | 5484 vizualizari

 

O bere foarte ușor de făcut acasă și slab alcoolizată.
După îndelungi încercări, am decis că această varianta este preferata mea, aromatizată cu lămâie.

 

INGREDIENTE

  • 2 litri apă plată,
  • 100 g zahăr,
  • 50 g ghimbir,
  • 1/2 lămâie,
  • 4 g drojdie proaspătă.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bere de ghimbir:

Într-un recipient (de preferat de sticlă) se toarnă apa. Adăugăm zahărul, drojdia și sucul de la 1/2 lămâie. Ghimbirul se dă pe răzătoarea mică (dacă preferați să folosiți și coaja (eu o folosesc întotdeauna), atunci trebuie spălat bine înainte ghimbirul). Coaja de lămâie fie se toacă foarte mărunt, fie se macină bine împreună cu ghimbirul într-un blender. În cazul în care folosim blender-ul, trebuie să adăugăm și 1 litru de apă (din cele 2). Se va agita bine sticla pentru a se amesteca bine ingredientele. Se va lăsa la fermentat pentru 24-36 ore, în funcție de temperatura mediului în care se ține sticla.
Se trece printr-un strecurătoare fină, sau se poate folosi chiar un tifon și se ține la frigider până la consumare. Se consumă rece.
PS: Se mai poate aromatiza cu mentă :) Eu întotdeauna fac cantitate dublă, atât de repede se consumă :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Bere de ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

adry88 1

28.09.2012, 15:21

buna

RuxyRux 1

28.09.2012, 21:31

Deliciu curat!

elucubratiiculinare 1

04.10.2012, 23:20

RuxyRux , ai dreptate

COMENTEAZA

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Turbo Smoothie