Biscuiti "occhio di bue"

de Adele in Dulciuri, 9 Noi 2014 | 4933 vizualizari

 

Sunt niste biscuiti deliciosi traditionali din zona Italiei ,usor de pregatit si printre care si preferatii sotului :P

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 gr faina.
  • 50 gr unt.
  • 1 lingura untura.
  • 1 ou intreg si un galbenus.
  • sare.
  • 50 gr zahar pudra.
  • 1 esenta portocala(coaja rasa).
  • 5 gr praf de copt.
  • Umplutura:
  • Crema de ciocolata.
  • Decor:
  • zahar pudra vanilat.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti "occhio di bue":

Intr-un vas se pune untul si untura rece si se amesteca cu zaharul ,se adauga ouale ,esenta de portocale si treptat faina cu praful de copt.Se framanta aluatul pana untul se topeste bine.Se da la rece cel putin 10-15 minute.

Aluatul se imparte in doua parti ,cu prima parte se intinde o foaie si cu ajutorul unui pahar(inel de inox) se taie cercuri care se aseaza direct in tava tapetata cu hartie sau unsa bine. Se da la cuptor prima tava pentru 15 minute la 200°.

Intre timp se pregateste si a doua tava ,din aluatul ramas se intinde o foaie si cu paharul se taie cercuri care la randul lor se decupeaza in centru cu ajutorul unei forme mai mici ,astfel incat sa ramana gaura.Se aseaza in tava si se dau la cuptor.
 Numarul trebuie sa corespunda astfel in cat fiecare biscuite normal sa aibe unul cu gaura.Cand se racesc bine se pune crema de ciocolata intr-un saca posh si se pune pe fiecare biscuite deasupra se aseaza cel cu gaura.Se èudreaza cu zahar.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Puteti folosi mai multe tipuri de umplutura ,dulceata etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti "occhio di bue"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

mirela0911 1

11.11.2014, 12:16

Raluca57 1

18.11.2014, 21:58

ceva este gresit la cantitati. Am pus doar 300g faina si au rezultat frimituri care s-au strans intr-un bolovan. Am incercat sa mai incorporez untura asa incat sa pot intinde foaie. Ce a iesit nu are probabil legatura cu "Occhio di bue". M-am bazat pe cele 28 comentarii anterioare, super elogioase, chiar nu citeste nimeni reteta?

Adele 1

19.11.2014, 08:57

Raluca eu atat am folosit ..acum nu inteleg de ce la tine a iesit asa ,dar puteai sa mai adaugi un pic de apa rece .Personal nu am avut probleme cu nici un fel de aluat pana acum .Sa ai o zi buna !! P.S. daca era gresita reteta mie cum de mi-au iesit

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
"Degetele" cu ciocolata