Biscuiti shortbread

de laura_n in Dulciuri, 9 Oct 2013 | 9493 vizualizari

 

De mult tare aveam in plan acesti biscuiti, urmarisem cateva retete si in final m-am hotarat. Sunt extraordinar de buni, crocanti, sfaramiciosi, aromati.
In mod traditional, reteta cere 1 parte zahar, doua parti unt si trei parti faina (raportat la gramaj).
Sunt tare, tare buni.

 

INGREDIENTE

  • 85 gr zahar brut
  • 170 gr unt
  • 255 gr faina alba
  • 1-2 pliculete zahar vanilat
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti shortbread:

Intr-un castron, se pune untul taiat cubulete si se adauga faina. Se framanta bine, dupa care se adauga un plic de zahar vanilat si zaharul brut. Se amesteca bine pana se incorporeaza si zaharul. Nu framantam foarte mult, pentru ca isi va pierde din textura faramicioasa si crocanta.

Intindem o foaie din aluat pe masa de lucru, si decupam cu ajutorul unei forme biscuiti. Intepam biscuitii taiati, cu o furculita, din loc in loc.

Pregatim o tava cu hartie de copt, asezam biscuitii, presaram zahar vanilat peste ei si ii dam la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru aproximativ 15-20 minute.

Se scot, se lasa un pic sa se raceasca si se servesc alaturi de un ceai sau o cana cu lapte dulce.

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 10 lei.

2

Se pot decupa in diferite forme si de diferite grosimi.

3

nu se framanta mult aluatul pt ca va deveni elastic si isi va pierde din textura faramicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti shortbread" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Miha 1

10.10.2013, 15:23

stai ma... ca eu acum vad... sa fiu deportata zici? Unde? La Focsani?

laura_n 1

10.10.2013, 15:55

Mihule ) ce bine ar fi )

Krystyan Trendy 1

31.10.2013, 15:11

deliciosi

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pricomigdale