Biscuiti spritati, cu unt de arahide

de simona72 in Dulciuri, 27 Noi 2016 | 5370 vizualizari

 

In zilele friguroase, cand stam mai mult in casa, imi place sa fac si sa experimentez retete de biscuiti. De cele mai multe ori, ii servim dimineata, la cafea sau la amiaza la ceai. De asemenea, untul de arahide este deliciul fiului meu, este de fapt o pasta de alune tare cremoasa, gustul de alune fiind intens. Reteta este foarte simpla, in general retetele de biscuiti sunt simple si se fac usor. Spritul nu este absolut nevoie sa-l folositi, eu i-am dorit putin mai sofisticati. Daca nu aveti ustensilele necesare folositi doua lingurite…simplu si delicios!!

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt gras
  • 100 gr zahar brut
  • 3 linguri unt de arahide
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 2 oua
  • 220 gr faina
  • ½ lingurita praf de copt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti spritati, cu unt de arahide:

Untul moale la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul. Cand untul a devenit spuma si zaharul da semne ca incepe sa se topeasca, se adauga untul de arahide. Se mixeaza pana la incorporarea completa. Se adauga treptat cate un ou, se mixeaza dupa fiecare, se adauga si vanilia sau esenta preferata. Adaugam faina treptat si mixam la viteza mica. Dupa ce toate ingredientele sunt amestecate, aluatul trebuie sa fie unul cremos si nu foarte gros. Daca vi se pare ca este prea gros, adaugati putin iaurt gras, iar daca vi se pare ca este prea moale, mai adaugati 1-2 linguri faina. Se pune aluatul intr-un pos cu sprit in forma de stea. Se da forma dorita biscuitilor direct intr-o tava cu hartie de copt. Se da tava la cuptorul incins la 180 grade si se coc 10-13 minute, pana sunt usor rumeni. Se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca. Se depoziteaza in cutie de metal cu capac. Sa va fie de bine!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti spritati, cu unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rahela Velicu 1

28.11.2016, 20:42

Merisor 1

29.11.2016, 15:05

Uuuuu, ce faini sunt astia!

diaconta 1

29.11.2016, 22:21

Cred ca ai fost tare buni
am si eu niste unt de arahide si inca nu i-am gasit intrebuintare
biscuitii astia ar fi o idee buna

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada din biscuiti cu crema de cocos si zmeura