Briose cu Nutella si mure

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Prajituri, 13 Dec 2012 | 5620 vizualizari

 

Am incercat din nou o reteta ce tinde spre folosirea de ingrediente cat mai sanatoase, in loc de faina alba am folosit faina de ovaz si glucoza in loc de zahar, iar in afara de faptul ca briosa a fost usor faramicioasa, gustul a ramas deosebit.
Se spune ca atunci cand poftesti ceva foarte tare, e un semnal de la organism ca ii lipsesc anumite vitamine, minerale, depinde ce anume pofteste fiecare. De exemplu, daca poftesti ciocolata, pe semne ca ai deficit de magneziu. De curand am aflat ca nu am voie sa mananc alimente de origine animala, asa mi-am explicat de ce in ultima vreme ma orientez spre a gati cat ma sanatos, fara grasimi, cat mai putina carne si fara e-uri. Mai greu e cu dulciurile, pentru ca din nefericire nu pot manca nici zahar si faina, de care mi-e teribil de greu sa ma despart, in plus le si poftesc ... Paradoxal, nu? Nu stiu cum sa explic asta din moment ce nu-mi fac bine, dar totusi le poftesc, e adevarat, mai cu masura decat in trecut. Complicate treburi...

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 14 briose:
  • - 180 grame faina de ovaz;
  • - 2 oua de casa;
  • - 150 grame glucoza;
  • - 100 ml ulei;
  • - 170 ml iaurt grecesc 10%;
  • - 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
  • - un praf de sare roz de Himalaya;
  • - 14 linguri de nutella;
  • - 28 bucati mure congelate.
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu Nutella si mure:

Se amesteca bine ouale cu glucoza, se adauga uleiul si iaurtul. Separat se amesteca faina, cu bicarbonatul de sodiu, un praf de sare. Se incorporeaza ingredientele uscate cu cele umede si se continua amestecarea lor pana la omogenizare. Se aseaza hartiile de briose in tava si se adauga cate 2-3 linguri din compozitia de briose. La final se adauga cate o lingura de nutella peste fiecare briosa.

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se coc briosele 30 de minute. Dupa ce se racesc, se aseaza cate doua mure congelate deasupra. Veti obtine o combinatie dementiala de dulce si acrisor.

Va doresc spor la ele.

TIPS-URI

1

Glucoza se gaseste si in farmacii sau in magazinele cu produse bio.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu Nutella si mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

14.12.2012, 15:14

Multumesc

Satisfyyourcravings 1

16.12.2012, 12:38

Nutella și mure... combinația prefectă!

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

16.12.2012, 13:59

Multumesc tare mult. Cred ca o sa un mai multe poze cu briosele astea ca am avut succes cu ele

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Brioşe moţate cu dulceaţă de vişine