Briose glazurate

de Irina in Prajituri, 21 Noi 2013 | 7099 vizualizari

 

M-am jucat si m-am distrat in bucatarie! Am dat in mintea copiilor, ce sa fac? :))

 

INGREDIENTE

  • Pt briose:
  • 150 g unt moale
  • 150 g zahar brun
  • 3 oua
  • 105 g faina alba
  • 75 g migdale macinate
  • Pt glazuri:
  • 50 g ciocolata cu cacao
  • 50 g ciocolata alba
  • 4 linguri de smantana
  • o mana de zmeura
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose glazurate:

Aceasta e o reteta de briose cu migdale pe care am mai facut-o, dar cu cacao in compozitie.

Reteta aici. De data aceasta am facut doua glazuri: una de ciocolata cu cacao si una cu ciocolata cu zmeura. Din pacate poze cu prepararea glazurilor nu am...dar am pozele finale. :)

Untul impreuna cu zaharul le-am mixat bine, am adaugat ouale, faina si migdalele macinate.

Compozitia obtinuta am pus-o in hartie de briose in fome de silicon pentru briose si am dat la cuptor, incins la 180 grade pentru 15 minute.

Am avut grija sa nu umplu mai mult de trei sferturi formele, pentru a ramane 

Le-am lasat putin la racit.

Intre timp am preparat cele doua glazuri:

Ciocolata cu cacao am amestecat-o impreuna cu 2 linguri de smantana pe foc, pana s-a topit ciocolata. Am lasat glazura la racit.

Ciocolata alba am amestecat-o cu smantana, tot pe foc, iar la final am adaugat cateva boabe de zmeura. 

Am ornat briosele, unele cu glazura roz, unele cu glazura de cioco. Peste glazura de ciocolata am presarat si cateva bucatele de migdale.

Lui Puf-puf, plusul lui Matei, cred ca i-au placut toate la fel de mult... ;;)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose glazurate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Lia_ 1

22.11.2013, 07:16

ce-ati facut dumneavoastra aici? o joaca serioasa. bravo! doar ne pregatim de sarbatori, nu?

Lavinia 1

22.11.2013, 09:29

Ce frumoase sunt

Sylvia 1

22.11.2013, 13:57

superb arata ! cred ca afost bataie pe ele

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta gustoasa de prajitura tavalita cu nuca de cocos