Briose marmorate

de La Ancuta in Prajituri, 9 Feb 2011 | 4547 vizualizari

 

Am pregatit briosele si cafeaua pentru maine dimineata :)

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita cacao
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose marmorate:

Mixam bine ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi zaharul si mixam pana se topeste.

Adaugam untul moale si omogenizam.

Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Amestecam bine pana se omogenizeaza.

Luam 2 linguri din aluat si il amestecam cu cacaoa.

Ungem formele pentru briose (sau folosim hartiute) si punem cate o lingura de aluat in fiecare forma. Deasupra punem o jumatate de lingurita de aluat cu cacao si amestecam pentru a lua aspectul marmorat.

Dam la cuptor la foc potrivit pana se rumenesc si trec testul scobitorii (15-20 de minute).

Scoatem din forme si lasam sa se raceasca.

Se potrivesc foarte bine la cafeaua de dimineata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose marmorate" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piersici