Bulete cu sos de spanac si lapte

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 13 Dec 2015 | 3219 vizualizari

 

INGREDIENTE

Bulete:

  • cca 600 gr. cartofi fierti si trecuti pe razatoarea cu ochiuri fine
  • 2 albusuri
  • 150 g cascaval
  • 100 g telemea de oaie
  • 100 g seminte de susan
  • sare de Himalaya dupa gust
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 2 linguri faina alba
  • 1 legatura marar verde
  • cca 250 ml ulei de floarea soarelui pentru prajit

Sosul de spanac:

  • 1 cutie de spanac din comert (450 gr.)
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri amidon alimentar din porumb diluat in 50 ml lapte
  • sare si piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulete cu sos de spanac si lapte:

Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii trecem pe razatoarea cu ochiuri fine.

Tot pe razatoarea cu ochiuri fine se trece si cascavalul si telemeaua.

Adaugam peste toate acestea 2 albusuri, semintele de susan usor prajite,pudra de turmeric, faina,sare si piper dupa gust, mararul tocat.

Amestecam sa se omogenizeze compozitia.

Punem uleiul la incins intr-o craticioara mica in diametru ca nivelul uleiului sa fie destul de ridicat pentru a putea forma baia de ulei necesara prajirii buletelor in conditii optime.

Formam cu mana bilute de marimea dorita si le prajim la foc iute in baie de ulei.

Cand sunt rumene le scoatem intr-o sita si le lasam la scurs.

Pentru sosul de spanac curatam usturoiul, il tocam si il calim 1 minut in 2 linguri ulei de masine.

Adaugam spanacul din cutie, punem 200 ml lapte peste spanac, lasam sa clocoteasca.

Diluam 2 linguri cu varf de amidon alimentar in 50 ml lapte, apoi il incorporam in spanacul din cratita.

Amestecam in continuu pana se formeaza sosul si obtine consistenta dorita, asezonam cu sare si piper dupa gust si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulete cu sos de spanac si lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Merisor 1

13.12.2015, 21:09

Ce papa bun!

Gicuta 1

14.12.2015, 08:57

mihaelar63 1

11.01.2016, 12:27

Ce bulete faine Iar sosul are o culoare!!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de cartofi