Bulion de legume

de RuxyRux in Bulion, 17 Oct 2011 | 16313 vizualizari

 

O minunatie...garantat! ...eu inlocuiesc cu acest bulion nelipsita vegeta din bucatarie care mie mi se pare foarte departe de adevaratul gust de legume( si am renuntat la ea de foarte multi ani)...plus ca nu stim niciodata ce contine decat daca o preparam in casa...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gogosari
  • 2 kg ardei grasi( verzi, rosii, portocalii)
  • 3/4 kg morcovi
  • 3 kg de rosii
  • 6 bucati mari de radacina de patrunjel verde
  • 1 kg praz
  • 6 cepe rosii
  • 2 teline
  • 2 bucati de pastarnac
  • 6 dovlecei mari
  • 1/2 kg apa
  • 3 foi de dafin
  • 150 gr sare
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura de maghiran
  • 1 lingura de boia dulce
  • 1 lingura de piper alb
  • 1 lingura de usturoi pudra
  • 1 lingura de salvie maruntita
  • o oala mare de 12- 15 kg ( trebuie sa aiba loc sa fiarba)
  • un robot( blender puternic)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion de legume:

Am spalat si am curatat legumele, le-am tocat marunt( aici e de munca) si apoi le-am pus pe rand la blender( am noroc de unul absolut senzational) si le-am facut pasta. Am avut nevoie la radacinoase si de putina apa pentru a le toca mai usor.

Am pus toata compozitia intr-o oala mare pe foc mediu si am fiert bulionul in jur de o ora...trebuie mare atentie deoarece cand incepe sa fiarba are tendinta sa dea pe afara datorita spumei care se formeaza la suprafata. Se amesteca din cand in cand si cam dupa o ora se aseaza frumos si dispare spuma. La jumatatea fierberii se pune sarea si zaharul apoi spre sfarsit si mirodeniile.

Sticlele se sterilizeaza, eu le spal bine cu apa fierbinte si detergent apoi le oparesc cu apa care clocoteste si zic eu ca este suficient. Lasam sa se domoleasca cam o jumatate de ora si apoi turnam in sticle cu ajutorul unui polonic si a unei palnii.

Cateva linguri adaugate la  sosuri, fripturi, mancaruri gatite, ciorbe...cu siguranta vor face diferenta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion de legume" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rosii pasate pentru iarna